Божинов се сравни с "балканския Ибрахимович" и разкри за уреждането на две звезди в Серия А


Божинов се сравни с "балканския Ибрахимович" и разкри за уреждането на две звезди в Серия А
Снимка: GettyImages

2809 0

Един от най-големите таланти на български футбол през новия век -  Валери Божинов, даде любопитно интервю на Ботуша, откъдето тръгва и кариерата му в големия футбол. Бившият футболист на Лече, Ювентус, Парма и др. говори пред известния италиански журналист Джанлука Ди Марцио.

Родният футболист влезе в ролята на свободен агент от началото на седмицата, след като разтрогна с родния Септември София, от който бе част няколко месеца. Той използва момента да разкаже за любопитна история, свързана с едни от големите звезди на настоящата Серия А - Душан Влахович и Никола Миленкович. 

"В Партизан имах много добри съотборници. Но Душан, който тогава не беше навършил и 16, вече се отличаваше. Все едно виждах себе си на неговата възраст. Увереност в качествата си и желание да стигне върха. Един ден той ми каза: "Искам да бъда балканският Ибрахимович". Имаше желание да покори света, каквото не бях виждал в друг преди, беше като луд. Мислеше единствено за футбол, тренираше много здраво и упорито, което не е обичайно за неговата възраст", спомня си Божинов.

Както е известно, българинът прекара периода между 2015-а и 2017-а година в Сърбия, където защитаваше цветовете на балканския колос - Партизан. Именно в него Божинов се запознава с младите таланти, които отдавна биват следени от европейските грандове. 

Тогава с родния стрелец се свързва и един специален човек за него - Панталео Корвино, който го привлича в Лече и дава старт на кариерата му. Специалистът се допитва именно до Божинов за привличането във Фиорентина на Душан Влахович и Никола Миленкович.

От "Ла Виола" купуват през 2017 година за 5,5 милиона евро централния защитник, който е едва на 19 години, а в момента е оценяван на над 20 милиона евро. През следващата кампания те се подсилват и с 18-годишния Влахович за малко над 3 милиона евро, а през изминалата година го продадоха за над 80 милиона евро на Ювентус.

"Един ден телефонът ми звънна. "Как са тези двамата, да ги взема ли?", Панталео Корвино беше от другата страна. "Двамата?" Да, защото вторият беше Никола Миленкович, най-добър приятел и съквартирант на Влахович. Те бяха неразделни. Казах му: "Абсолютно. Вземи ги и след 2-3 години те най-малко ще утроят стойността си".

Душан има страхотно желание за изява и притежава качествата да бъде един от най-добрите в света. Никола се разви много в Серия А, той има изключителни технически и физически възможности. След толкова години в света на футбола все пак някои неща са ми ясни, нали?", допълни той.

"Да играеш там не е лесно, особено когато си млад и за теб за платени много пари. Но той много добре се справя с напрежението. И в това отношение е като мен. Със сигурност му е по-трудно, когато отборът не върви, но това е нормално. Но той може да направи разликата, да промени развоя на всеки мач. Може да стигне много далеч. Често говорим, поне веднъж седмично. Продължавам да виждам в него същия глад, както когато беше 16-годишно момче и играеше в Партизан", коментира българският нападател по адрес на Влахович.

Българинът бе попитан за настоящата ситуация около младока при "зебрите", където вкара 15 гола в 33 срещи, въпреки колебливото представяне на "старата госпожа".

Ето какво сподели Божинов за Тевес и Робиньо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички