Ювентус показа на Наполи кой е шампионът, Роналдо блести без да вкарва (ВИДЕО)


Ювентус показа на Наполи кой е шампионът, Роналдо блести без да вкарва (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5605 0

Шампионът на Италия Ювентус продължава безгрешното си представяне през сезона. Играчите на Макс Алегри записаха седма поредна победа и са с пълен актив от точки - 21, след като победиха Наполи с 3:1.

"Старата госпожа" трябваше да прави пълен обрат, след като след по-малко от четвърт час игра Дрис Мертенс завърши бърза атака на гостите и изведе тима си напред. Това обаче само "събуди" шампиона на Ботуша, който реализира три безответни гола.

И в трите попадения "пръст" имаше суперзвездата Кристиано Роналдо. След 26' игра той напредна по левия фланг и центрира отлично към Марио Манджукич, като хърватинът нямаше как да сгреши и изравни. В началото на втората част Юве организира бърза атака, при която Роналдо отправи далечен удар, който срещна страничната греда. Топката обаче се върна на крака на Манджукич, който нямаше проблем да се разпише за втори път в срещата. 14' преди края на срещата отново Кристиано Роналдо бе на правилното място, за да свали с глава центриране от корнер, което Леонардо Бонучи превърна в гол за крайното 3:1. Гостите доиграха срещата с човек по-малко, след като Руи бе изгонен за два жълти картона.

Отборът на Наполи започна с висока преса и това даде резултата още в 11'. Топката бе открадната пред наказателното поле на Ювентус и Кайехон бе изведен чудесно, след което комбинира с Мертенс, който оставен сам срещу вратата, нямаше как да пропусне - 0:1.

С немалка доза късмет в 26' топката успя да остане в Кристиано Роналдо, който атакуваше по левия фланг. Португалецът се освободи добре от Хисай и центрира в малкото наказателно поле, като топката падна точно на главата на Марио Манджукич - 1:1.

Минути след подновяването на играта момчетата на Макс Алегри стигнаха до пълния обрат. След бърза атака Кристиано Роналдо стреля от разстояние, като топката срещна гредата. Кълбото обаче се върна на крака на Манжукич, който нямаше никакви затруднения да забие втория си гол в срещата - 2:1.

30' преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко. Руи настъпи Дибала при атака на Юве, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

С няколко "къси" подавания в 72' играчите на Анчелоти можеха да възстановят равенството. Топката попадна на крака на Кайехон, който опита мощен удар, но право в Шчезни, който изби кълбото далеч от вратата си.

Юве си гарантира победата 14' преди края на срещата. При центриране от корнер Кристиано скочи на първата греда и с глава свали към далечната, където Леонардо Бонучи се хвърли и засече кълбото в ъгъла - 3:1.

Преди мача

Ювентус за поредна година изглежда като фаворитът за титлата в Италия. Играчите на Масимилиано Алегри и сега са заели уверено първата позиция с пълен актив от 18 точки. Те все още не познават вкуса на загубата, а в тима им блести и суперзвездата на модерния футбол Кристиано Роналдо.

Наполи, както в последните сезони, така и сега, се явява като един от основните конкуренти да свалят "старата госпожа" от трона. Воденият от Карло Анчелоти тим също се представя задоволително, като има на сметката си 15 точки след 5 победи и едно поражение. 

СЪСТАВИ:

Ювентус: Шчезни, Сандро, Бонучи, Кансело, Джан, Киелини, Дибала, Манджукич, Матюиди, Пянич, Роналдо

Наполи: Оспина, Албиол, Алан, Кайехон, Хамшик, Хисай, Инсинье, Кулибали, Мертенс, Руи, Зиелински

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички