Ювентус поигра малко, но достатъчно за поредния успех в Серия А


Ювентус поигра малко, но достатъчно за поредния успех в Серия А
Снимка: Guliver/GettyImages

1265 0

Ювентус спести сили за предстоящия двубой в Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед, а в същото време записа 9-ата си победа в 10 мача в Серия А. Поредната жертва на "бианконерите" беше Каляри, а въпреки че Роналдо не отбеляза гол, отборът спечели с 3:1 в Торино.

Домакините откриха рано-рано резултата. Бентанкур намери отлично Дибала на границата на пеналтерията, аржентинецът финтира двама защитници и с удар в близкия ъгъл даде аванс на своите секунди след старта на мача.

Последваха няколко пропуска на Ювентус, но и силни минути за Каляри. Гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Бенатия, която не беше отсъдеа от Маурицио Мариани. Шчесни пък трябваше да спасява удар отблизо на Паволети, а в 38' Каляри все пак изравни. Жоао Пауло беше изпуснат от Бенатиа в наказателното поле и от отлична позиция той вкара за 1:1.

Все пак на полувремето Ювентус се оттегли с аванс. Само минута след изравнителния гол Брадарич си вкара автогол за 2:1 в полза на италианския шампион. В добавеното време Роналдо удари греда след мощен удар от разстояние.

След почивката Ювентус "върна оборотите" и остави инициативата на съперника си. Каляри не се възползва, а в 87' при контраатака Роналдо намери отлично резервата Куадрадо, който реализира за 3:1.

С победата си Ювентус събра 31 от 33 възможни точки, като води с 6 на втория в класирането Интер, който по-рано днес победи с 5:0 единствения отбор, който спъна до момента "бианконерите" - Дженоа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички