Роналдо претърпя първи удар в Ювентус - взеха му преките свободни удари


Роналдо претърпя първи удар в Ювентус - взеха му преките свободни удари
Снимка: Getty Images/Gulliver

3937 0

След като премина в Ювентус, нападателят Кристиано Роналдо получи отговорността да бие преките свободни удари за тима във всички мачове. Тези дни обаче треньорът Масимилиано Алегри е решил да предостави тази възможност на Пауло Дибала и Миралем Пянич. Аржентинецът - отдясно, босненецът - отляво.

"Роналдо е умно момче. Той знае, че Пянич и Дибала са отлични футболисти, които могат класно да изпълняват преки свободни удари. Когато те са отдалеч, Роналдо може да ги изпълнява, но ние решихме, че Дибала и Пянич ще изпълняват повечето случаи около наказателното поле", обясни Алегри, цитиран от Calciomercato.

ВИДЕО: ИСКО СЕ ИЗДАДЕ, ЧЕ Е ДЕБНАЛ ДА ПОЕМЕ ЕДНА ОТ РОЛИТЕ НА РОНАЛДО В РЕАЛ

През настоящия сезон португалецът е вкарал 7 попадения в Серия А и не е пропуснал нито един мач на тима. Досега той е изпълнявал винаги преките свободни удари в тимовете, в които е играл.

Според "Fox Sports" дуото Пянич - Дибала е реализирало общо 16 свободни удари в последните 3 сезона в италианското първенство, което е впечатляващ резултат. Наскоро Дибала призна какво е казал на съотборника си Пянич след купуването на звездата. "Когато Роналдо пристигна, аз написах на Пянич в нашия чат: "Извинявай, Мире, но мисля, че няма да получаваш много преки свободни удари тази година".

Неотдавна Алегри обяви кой ще изпълнява дузпите в отбора. Прочетете повече по темата в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички