Въпреки късния интерес от Барселона: Сагата с Оливие Жиру приключи


Въпреки късния интерес от Барселона: Сагата с Оливие Жиру приключи
Снимка: Guliver/GettyImages

4347 0

Френският нападател Оливие Жиру изглежда направи своя избор къде да продължи кариерата си. След множество спекулации, включително интерес в последния момент от Барселона, нападателят на Челси ще премине в състава на Интер в близките дни, информира трансферното гуро Джанлука ди Марцио. 

"Нерадзурите" продължават с мащабната си селекция, стартирала още през лятото, и, след като вече привлякоха Ашли Йънг, сега на дневен ред е официализирането на привличането на Оливие Жиру. Ръководството на италианския гранд ще плати сумата от 5 милиона евро за услугите на френския национал, а той е получил обещание от Антонио Конте, че ще получи повече игрови минути, въпреки че ще е в ролята на резерва на Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес. 

Нападателят настоя да напусне Челси заради тоталното му зачеркване от състава от страна на Франк Лампард за сметка на Миши Батшуай, който е основен заместник на титулярния централен нападател Тами Ейбрахам. Към Жиру имаше сериозен интерес в последните седмици, като няколко английски отбора преговаряха с него, като най-сериозна е била офертата на Уест Хям. Другият сериозен кандидат от английската Висша лига е бил Астън Вила. 

В последните 24 часа се заговори дори за възможността той да заиграе в Барселона, тъй като контузията на Луис Суарес накара ръководството на тима да се задейства по време на зимния трансферен прозорец и да потърси нов нападател за селекцията на Кике Сетиен. В крайна сметка обаче, Жиру залага на Интер, най-вече заради Антонио Конте. Сделката почти сигурно ще набъбне до 6 милиона евро, тъй като в договорката между двата отбора е заложена и клауза, която задължава Интер да плати още 1 милиона евро, ако отборът се класира за Шампионска лига през идния сезон. 

С привличането на Оливие Жиру зимните дела на ръководството на пазара не приключват, тъй като "нерадзурите" планират още няколко сделки. В същото време днес стана ясно, че Интер е увеличил драстично офертата за най-желания от Конте футболист (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички