УЕФА обяви голямо решение за Милан


УЕФА обяви голямо решение за Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1690 0

От УЕФА взеха решение дали отборът на Милан ще бъде изхвърлен дисциплинарно от европейските клубни заради нарушаване на Финансовия феърплей. "Росонерите" се разминаха с тежката санкция и са глобени с 12 милиона евро, както и са заплашен с изхвърляне от евротурнирите за един сезон от УЕФА.

Забраната за участие в Шампионска лига и Лига Европа ще влезе в сила, ако "росонерите" не успее да коригира финансовия си баланс до юни 2021-ва година. Тежкият удар за Милан идва по-малко от 24 часа, след като тимът изненадващо отпадна от Лига Европа след издънка при гостуването на Олимпиакос и загуба с 1:3.

Глобата от 12 милиона ще бъде удържана на италианския гранд от наградния фонд, който им се полага за участието в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир. През юни УЕФА първоначално наказа Милан със забрана да участва в евротурнирите през този сезон, заради нарушение на правилата за разходи за привличане на футболисти и заплати през 2017-та година, но "росонерите" обжалваха пред Спортния арбитражен съд и в крайна сметка наказанието им бе отменено.

Според медиите в Италия проблемите за Милан идват именно от лятото на 2017, когато тимът смени собственост и след това изхарчи голяма сума за привличането на голям брой нови футболисти. А какви са трансферните планове за идния прозорец - вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички