Сензация! Милан изхвърча от Лига Европа


Сензация! Милан изхвърча от Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

3069 0

Италианският гранд Милан, който за поредна година играе в Лига Европа, сензационно отпадна от турнира. "Росонерите" бяха разбити от Олимпиакос с 3:1 и останаха на 3-о място в класирането, въпреки че се очакваше да нямат проблеми с преминаването си към следващата фаза.

След нулево първо полувреме, в което Милан имаше по-добрите положения, Олимпиакос направи двоен удар в рамките на 10 минути. В 60' при бързо изплънение на корнер играч на Олимпиакос успя да стреля с глава, но Игуаин спря топката с ръка. Въпреки това Папе Абу Сисе съумя да реализира на празна врата и грешката на съдията не коства гол за гърците - 1:0.

10 минути по-късно след поредица от пропуски на домакините се стигна и до 2-и гол. Поденс стреля от разстояние и топката изглеждаше лесна, но Сапата се опита да я избие. Опитът му обаче беше толкова неуспешен, че топката смени категорично траекторията си и прехвърли Донарума - 2:0.

Само 2 минути по-късно той се реваншира за пропуска си, след като отбеляза попадение и за своите - при центриране от корнер той засече, а вратарят успя да избие, но точно след като топката бе преминала голлинията - 2:1. Този гол пращаше Милан напред в турнира, но в 81' гостите направиха сериозна глупост.

Капитанът на Милан Игнацио Абате задържа Торосидис в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, точно изпълнена от Фортунис - 3:1. До края "росонерите" натискаха, но нямаха реално положение за гол - загуба и край на европейския път на Милан.

Двата тима завършиха с равен брой точки (10) и с еднакви победи помежду си (3:1). Така се стигна до головата разлика на двата отбора, която е с 2 гола по-добра в полза на гърците (+5 за тях срещу +3 за Милан). Победител стана Бетис, който изигра лежерен мач с Дюделанж, но не загуби - 0:0 и първо място за испанския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички