Арбитражният съд отмени наказанието: Милан ще играе в Европа


Арбитражният съд отмени наказанието: Милан ще играе в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

2655 0

Италианският гранд Милан ще може да вземе участие в европейските клубни турнири или по-специално в Лига Европа. Новината съобщи италианският журналист Джанлука Ди Марцио, който се позовава на изданията "Sky Sport Italia" и "La Reppublica".

Причината за това е, че Спортният арбитражен съд е отменил решението за изваждането на Милан от евротурнирите заради нарушение правилата на финансовия феърплей на УЕФА. Както е известно, "росонерите" обжалваха решението на УЕФА.

Според Ди Марцио адвокатите на гранда от Милано са поискали да се обърне внимание на това дали правилата се спазват от Интер, Манчестър Сити и Пари Сен Жермен.

"Някои елементи от случая не са добре оценени от дисциплинарната комисия на УЕФА, а в момента финансовото състояние на клуба е по-добро", се казва в крайното решение на КАС.

Според съда съответните органи на УЕФА трябва да преценят какво друго дисциплинарно наказание да се наложи на Милан, което да вземе предвид и сегашната финансова ситуация в клуба, като най-вероятно това ще бъде глоба.

Решението на КАС е добра новина за Милан, но лоша такава за тима на Фиорентина, който трябваше да заеме мястото на "росонерите" в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички