Тоти: Да играя в Рома бе детската ми мечта


Тоти: Да играя в Рома бе детската ми мечта
Снимка: Getty Images/Guliver

1101 0

Легендата Франческо Тоти призна, „че би спечелил повече трофеи с друг отбор, но най-големият ми триумф е лоялността ми към римляните".

40-годишният футболист прави дебюта си за „вълците” през март 1993 г, като е взел участие в общо 782 мача с италианския отбор.

Дебютът ми? Това бе една сбъдната мечта за мен”, заяви Тоти пред Marca.

"Що се отнася до това да бъдеш капитан, това означава да осъществиш мечтата на много деца. Това е огромна отговорност. Докато бях дете имах една мечта – да нося фланелката на клуба, който обичах и никога не предадох тази идея.

Рим е най-красивият град в света. Той винаги може да ви изненада с някой ъгъл, линия, детайл. Като римлянин и фен на Рома е чест за мен да завършва кариерата си тук. Можех да спечеля много трофеи другаде, но моят най-голям такъв е лоялността ми към Рома”, споделя италианецът.

Тоти коментира и промяната във футбола, откакто той е направил своя професионален дебют.

"Ритмите в играта са различни и интензивността е нараснала. Езикът на футбола е универсален, но мисля, че физическият аспект стана доминиращ през последните 10 години. Преди беше по-лесно да използваш техниката си, за да излезеш от неприятности.

Играчите не заемат мястото си на терена, както беше преди. Тактиката се е променила много. Мисля, че футболистите трябва да могат да интерпретират своите роли и да намират нови решения".

Освен спечелването на Скудето през 2001 г., капитанът на Рома стана шампион с Италия и на Световното първенство през 2006 г. в Германия, като Тоти коментира кой от двата трофея е бил по-емоционален за него.

Това са различни емоции. Разбира се, че за един римлянин да спечели титлата с Рома е неописуемо усещане, но и купата от Световното първенство е една от най-големите победи в кариерата ми. Все още имам много добри приятели, които бяха част от отбора ни в Берлин."

За финал Франческо Тоти бе попитан и за най-добрия английски футболист, с когото се е сблъсквал на терена, като той отговари по категоричен начин. „Стивън Джерард. Шампион и пример”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички