Милан продължи възхода си след епична битка с Удинезе


Милан продължи възхода си след епична битка с Удинезе
Снимка: Gulliver/GettyImages

1582 0

Отборът на Милан записа много важен успех, след като надви Удинезе в двубой от 20-тия кръг в Италианската Серия А. „Росонерите“ спечелиха двубоя на „Сан Сиро“ с 3:2. Анте Ребич се превърна в герой за Милан, като реализира две попадения, второто от които в добавеното време на среащата. Другият гол за „росонерите“ бе дело на Тео Ернандес, а Йенс Стригер Ларсен и Кевин Лазаня се разписаха за гостите от Удине.

Двубоят започна по кошмарен начин за Милан, след като още в 7-мата минута Удинезе стигна до откриващо попадение. Вратарят на домакините Джанлуиджи Донарума направи ужасяваща грешка, след като излезе извън наказателното поле, за да отбива една топка, но я подари на Йенс Стригер Ларсен, който просто насочи топката в опразнената врата, за да открие резултата – 0:1! До края на първото полувреме Милан натисна в търсене поне на изравнителен гол, но до такъв не се стигна.

Второто полувреме на „Сан Сиро“ предложи далеч повече емоции. Стефано Пиоли реагира, като вкара в игра Анте Ребич и това даде моментален резултат. В 48-мата минута „росонерите“ организираха много добра атака, при което кълбото попадна в Андреа Конти, който подаде силно по земя и нахлуващият Ребич засече топката, за да изравни резултата – 1:1! Милан заигра далеч по-добре след гола и в 72-рата минута стигна до пълен обрат. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Удинезе, при което топката попадна на крака на Тео Ернандес, който с феноменален шут я прати за втори път в мрежата на гостите – 2:1! Точно когато всичко изглеждаше приключило в срещата обаче Удинезе стигна до изравняване на резултата. Пет минути преди края на редовните 90 Ларсен комбинира добре с Де Пол, след което центрира в наказателното поле на Милан и Кевин Лазаня с глава направи безпомощен Донарума. В последните минути обаче остана време за още драма. В 93-тата минута на срещата „росонерите“ стигнаха до успеха. Отново резервата Ребич бе точен и прати в екстаз всички фенове на Милан – 3:2!

По този начин тимът на Стефано Пиоли записа трети пореден успех във всички турнири и втори пореден в Серия А. Милан вече имат актив от 28 точки и са на 8-мото място в Калчото. Удинезе остава 13-ти с актив от 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички