Пиоли се издаде в кое отношение Златан се справя по-добре и от него в Милан


Пиоли се издаде в кое отношение Златан се справя по-добре и от него в Милан
Снимка: Getty Images/Gulliver

2785 0

Треньорът на Милан Стефано Пиоли не може да се нахвали от силната фигура, с която разполага в лицето на Златан Ибрахимович. Наставникът определи нападателя като "манна небесна" заради отношението му в целия тренировъчен процес и положителното му влияние в съблекалнята на тима. Неостаряващият швед вкара първия си гол за "росонерите" след завръщането си в Милано в предишния кръг срещу Каляри, а Пиоли дори промени схемата на 4-4-2, за да може нападателят да играе.

"Ибрахимович е повече от талисман и голямо име. Той е манна небесна. Той е играч, който не иска да губи дори по време на тренировъчна игра, а какво остава за мачовете. Той придава качество и решителност на всичко, което прави. Това се отразява на всички негови съотборници. Ибра вдигна нивото на всеки в състава и започва да се ядосва, когато види, че някой не дава всичко от себе си", заяви Пиоли на пресконференция преди утрешното домакинство на Удинезе в първенството.

"Червено-черните" имат доста кадрови проблеми преди двубоя. Те ще бъдат без Хакан Чалханоглу, Давиде Калабрия, Лукас Биля, Матео Мусакио, Рафаел Леал и Рикардо Родригес. Милан заема десетата позиция в Серия А с 25 точки в аткива. А дали Пиоли ще пусне другия звезден играч в нападение - Кшищоф Пьонтек, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички