Краят на головата суша на Роналдо в Серия А спаси Ювентус в Дерби д'Италия


Краят на головата суша на Роналдо в Серия А спаси Ювентус в Дерби д'Италия
Снимка: Guliver/GettyImages

5293 0

Интер не се възползва от липсата на интерес на Ювентус към вътрешното първенство и стигна само до 1:1 срещу новия стар шампион в Серия А, въпреки че имаше по-добрите положения и можеше да спечели за пръв път срещу "бианконерите" през настоящата кампания.

В 7' Раджа Наинголан откри резултата с мощно воле, но при удара самият Счесни не се намеси добре и изби топката във вратата си. В 63' обаче с 20-ия си гол в Италия Кристиано Роналдо възстанови равенството и спаси отбора си от нова загуба у дома.

Последната победа на Интер над Ювентус остава от 2016 година, а в класирането отборът е с 4 точки пред Рома и 6 пред Милан, който е с мач по-малко. До края на шампионата остават 4 кръга, като "нерадзурите" са фаворит да останат в топ 4 и да играят в Шампионска лига през следващия сезон.

Кристиано Роналдо пък прекъсна головата си суша в Италия, като за последно той се беше разписал във вътрешния шампионат през февруари. От последния му гол бяха изминали точно 360 минути преди да се разпише във врата на Ханданович.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7' Политано проби по дясното крило и центрира пред наказателното поле. Там Наинголан стреля веднага от воле, а Счесни не успя да се намеси добре и топката се озова във вратата му - 1:0.

Само 5 минути по-късно Мауро Икарди получи страхотен пас по трева и от удобна позиция в наказателното поле стреля, но Счесни се реабилитира и успя да отбие. само 2 минути по-късно Де Фрай стреля с глава, но отново Счесни успя да се намеси страхотно - второ ключово спасяване. 

Последваха силни минути за Ювентус, но Роналдо и Бернардески пропиляха положенията, открили се пред тях. В 30' отново Икарди пък се озова на стрелкова позиция, но не съумя да реализира.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 63' Кристиано Роналдо взе нещата в свои ръце. Той се понесе през половината на Интер и изведе Куадрадо по дясното крило. Колумбиецът върна към португалеца на границата на наказателното поле, а с едно докосване той се обърна, освободи си пространство и от 13 метра стреля мощно по тревата. Ханданович беше хванат в крачка и изобщо не успя да реагира, а Роналдо заби топката в долния ляв ъгъл - 1:1.

Последваха няколко добри атаки на Ювентус, но Джан и Роналдо пропуснаха. В 80' пък домакините направиха страхотна контраатака, при която Жоао Марио нахлу в наказателното поле, но вместо да търси подаване, реши да стреля от малък ъгъл - сериозен пропуск.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Асамоа, Шкриниар, Де Врай, Д'Амброзио, Брозович, Весино, Наинголан, Политано, Перишич, Икарди

Ювентус: Счесни, Сандро, Бонучи, Киелини, Кансело, Джан, Пянич, Матуиди, Бернардески, Куадрадо, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като предмина през сериозна криза Интер няма загуба в последните 4 мача, но допусна и две равенства. В същото време възпитаниците на Лучано Спалети нямат победа над тим от топ 8 от декември насам.

Ювентус по инерция стана шампион, въпреки че представянето на тима беше много слабо в последния месец. Отборът допусна две загуби като гост от Дженоа и СПАЛ, а през този сезон ще остане само с този трофей, след като отпадна и от Купата на Италия.

Ювентус спечели първия двубой между двата отбора с 1:0, а на "Джузепе Меаца" има 4 победи в последните 9 мача (3 загуби и 1 равенство).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички