Конте: Отговорихме подобаващо на критиците


Конте: Отговорихме подобаващо на критиците
Снимка: Guliver/GettyImages

1001 0

Наставникът на Интер Антонио Конте бе изключително доволен от начина, по който неговите играчи са отговорили на критиците във вчерашния ден. „Нерадзурите“ записаха равенство 1:1 при домакинството си на Аталанта в Серия А през уикенда и бяха свалени от първата позиция в подреждането от Ювентус. Във снощната вечер обаче Интер отвърна подобаващо, след като разби с 4:1 Каляри в мач от турнира за Купата на Италия.

След срещата снощи Конте коментира случилото през последните седмици пред „Раи Спорт“. Определено вчерашният мач беше страхотен отговор на момчетата към техните критици. Някои от тях не бяха играли от доста време - като Николо Барела, ДиМарко, Лазаро и Борха Валеро. Алексис Санчес се възстановява и е близо до завръщане. Имам добра връзка с играчите, когато имаш група като тази, ти е позволено да си доволен“ каза италианският специалист.

50-годишният наставник коментира и битката за титлата с Ювентус. „Имахме страхотен първи полусезон, в който събрахме 46 точки, въпреки всички проблеми. Не беше никак лесно. Втората половина от сезона ще е много трудна, ще трябва да играем, да се борим и да израстнем. Започваме нов етап и трябва търпение, за да бъдат постигнати резултати. Най-важното нещо е още от сега да изградим начин, изградим идея как да играем. Има как да подобрим начина, по който пресираме. Понякога се отпускаме и ставаме прекалено пасивни. Обясних на играчите, че винаги трябва да действаш активно. Трябва да допускаме по-малко голове, но като цяло съм доволен от представянето“ каза Антонио Конте. А ето кой футболист е бил близо до подпис с Челси по времето на Конте в тима на лондончани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички