Италия назначи нов селекционер


Италия назначи нов селекционер
Снимка: Gulliver/GettyImages

1778 0

Селекционерът на младежкия национален отбор на Италия Луиджи ди Баджо ще води и представителния тим, докато бъде назначен постоянен треньор, потвърдиха от местната футболна федерация.

"Адзурите" са без наставник, след като Джанпиеро Вентура бе освободен след провала в баражите за Мондиал 2018, след който Италия няма да участва на Световно първенство за първи път от 50 години насам. От федерацията все още не са се спрели на нов селекционер, а междувременно Ди Баджо ще изпълнява тези функции. 46-годишният специалист стигна до полуфиналите на Европейското първенство за младежи миналата година, а сега ще води Италия в контролните срещи с Англия и Аржентина в края на март. Специалистът ще води Италия в предстоящите две контроли с Аржентина и Англия през март, а след това ще стане ясно дали Ди Баджо ще остане на поста.

Новоизбраният вицепрезидент на италианската футболна федерация Алесандро Костакурта коментира ситуацията с избора на нов селекционер на Скуадра Адзура. Решихме да дадем шанс на Луиджи Ди Баджо в предстоящите контроли с Аржентина и Англия през март. На този етап той може да бъде смятан за треньор на младежката формация, както и като временен такъв на първия ни отбор. Най-важното за нас сега са предстоящите контролни срещи, както и намирането на селекционер“, заяви Костакурта.

Според анализатори Ди Баджо е абсолютен аутсайдер за мястото, след като едни от най-спряганите имена за него са тези на Роберто Манчини, Клаудио Раниери, Антонио Конте, Карло Анчелоти и други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички