Заместникът на Вернер в РБ Лайпциг е отказал на Ливърпул


Заместникът на Вернер в РБ Лайпциг е отказал на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1658 0

РБ Лайпциг привлече корейския национал Хуанг Хий-чан от тима на Ред Бул Залцбург, потвърди днес немският клуб. 24-годишният нападател подписа договор за пет години, след като само през този сезон реализира 16 гола и 22 асистенции в 40 мача във всички турнири за Залцбург. Хуанг ще трябва да запълни празнината, оставена от голмайстора на Лайпциг Тимо Вернер, който премина в английския Челси.

"Той пасва перфектно на нашия профил. Може да играе на всички позиции в атаката, по двете крила или през центъра. Той ни дава още повече гъвкавост със своята скорост и движение по терена. Хуанг направи страхотен сезон в Австрия и Шампионска лига, като доказа своите качества, както на голмайстор, така и на човек, който подава за голове", коментира спортният директор на Лайпциг Маркус Крьоше.

"Чакам с нетърпение предизвикателството да играя за Лайпциг и в Бундеслигата. Присъединявам се към млад клуб с големи цели, който е гладен за успехи", сподели Хуанг. Южнокореецът има 32 мача за националния отбор на страната си. За да премине в Лайпциг, нападателят е отказал на европейски гранд в лицето на Ливърпул. А ето защо мърсисайдци няма да привличат скъпи играчи това лято. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички