Задават се революционни промени в Бундеслигата


Задават се революционни промени в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1091 0

Новият изпълнителен директор на Германската футболна лига Доната Хопфен загатна за нов формат на Бундеслигата. Тя не изключи титлата да бъде определяна чрез плейофи, а някои мачове да бъдат провеждани в други държави.

"Първенството със сигурност ще е по-атрактивно, ако има по-голяма конкуренция на върха", заяви тя пред вестник Bild по повод евентуалната десета поредна титла на Байерн (Мюнхен). "Ако провеждането на плейофи би могло да ни помогне, тогава ще говорим за това. Но също така не трябва да забравяме, че Байерн върши отлична работа в последните години", добави Хопфен.

Тя застана начело на Германската футболна лига в началото на годината, наследявайки Кристиан Зайферт. Според нея не е невъзможно да се играят мачове в чужбина, подобно на испанската Суперкупа, която тази година се проведе в Саудитска Арабия с четири отбора. "Всякакви мерки, които биха могли да ни спечелят пари в бъдеще, може да се окажат подходящи. Не мисля, че мога да отхвърля нещо в момента", каза още Хопфен.

"Може да сме конкуренти, но имаме общи интереси по някои важни точки", коментира Хопфен, която признава, че големите звезди във футбола оправдават цената си, защото генерират много приходи. "Заради тях хората ходят на стадионите, купуват екипи и плащат да гледат футболните срещи", каза още тя.

Вижте и в кой клуб ще премине звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички