Лайпциг два пъти се върна от отвъдното, но Байерн Мюнхен взе своето в Бундеслигата


Лайпциг два пъти се върна от отвъдното, но Байерн Мюнхен взе своето в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1779 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен записа труден успех над Ред Бул Лайпциг с 3:2 като домакин в дербито от 21-ия кръг в Бундеслигата. Баварците два пъти повеждаха в резултата и два пъти бяха изравнявани, докато накрая не реализираха решаващ трети гол за победата.

След само 12 минути игра домакините излязоха напред в резултата. Роберт Левандовски опита удар към вратата, който Гулачи спаси, но Томас Мюлер направи добавка и реализира. В 27' Андре Силва изравни резултата, но в края на частта Левандовски се разписа с глава за 2:1.

Осем минути след почивката Лайпциг отново се добра до изравнително попадение, реализирано от Кристофър Нкуку. Равенството обаче отново не се запази за дълго, тъй като в 58-ата минута защитникът Йошко Гвардиол си отбеляза автогол.

В следващите минути Роберт Левандовски изпусна два отлични шанса за гол, докато в 82' Емил Форсберг пропусна да изравни резултата за трети път в мача. В крайна сметка Байерн взе трите точки и вече разполага с 52 пункта на върха - с девет повече от втория Борусия Дортмунд, който утре играе с Байер Леверкузен.

Лайпциг пък прекъсна серията си от три поредни победи в първенството и остава на седмо място с 31 точки. За Левандовски това бе 24-и гол в първенството - с шест повече пред втория в подреждането Патрик Шик. В следващия кръг Байерн гостува на Бохум, а Лайпциг посреща Кьолн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички