В Борусия съветват Джуд Белингам да откаже на Ливърпул и Реал, клубът прави революция?


В Борусия съветват Джуд Белингам да откаже на Ливърпул и Реал, клубът прави революция?
Снимка: Getty Images

2730 0

Със страхотните си изяви на терена, съвсем очаквано, суперзвездата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, приковава погледите на част от грандовете на европейския футбол върху себе си.

От германския гранд обаче съветват своя футболист да не прибързва в решението си и да остане част от тима. Това разкри треньорът на "жълто-черните" Един Терзич.

"Вярвам, че трябва да работим върху това да запазим тези млади момчета поне година по-дълго. През първия си сезон имах възможността да пусна Джейдън Санчо, Джуд Белингам и Ерлинг Холанд на терена, но това бе единствената им година заедно", коментира специалистът пред "The Athletic" и добави.

"Донякъде причина беше Ковид и празните стадиони, при които имаше съображения от финансово естество. Ако обаче стигнем до възможността да запазим подобно трио за две или три години, може би ще направим разликата", допълни още той.

Дортмунд продаде своите суперзвезди в лицето на Джейдън Санчо и Ерлинг Холанд през изминалото лято. Това е и един от основните проблеми пред клуба, който през годините често "захранва" останалите грандове със своите звезди, вместо да се възползва чисто игрово от тях.

Ето кой и защо посъветва мърсисайдци да се откажат от Белингам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички