В Байерн Гуардиола искал да пусне Нойер в игра като полузащитник


В Байерн Гуардиола искал да пусне Нойер в игра като полузащитник
Снимка: Getty Images/Guliver

5138 0

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разказа любопитна история от времето, в което отборът беше воден от Хосеп Гуардиола. Той разкри, че испанският наставник е мислел в един от мачовете да пусне вратаря на тима Мануел Нойер като полеви футболист - полузащитник.

"Печелейки титлата, Гуардиола сериозно си е мислил да пусне Мануел Нойер в полузащитата. Костваше ми много усилия да го разубедя, защото противниците можеха да го сметнат за проява на неуважение", заяви Румениге, цитиран от списание "51".

Директорът е убеден, че германският национал може да се представи добре в средата на терена. Той заяви, че това "би бил интересен експеримент". Онези, които следят отблизо Байерн и играта на Нойер знаят, че той често може да бъде видян в средата на терена, когато неговият отбор атакува. Вратарят прави и хубави пасове.

Настоящият мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола води "баварците" в периода 2013-2016 година. Той изведе отбора до три шампионски титли, победа в Суперкупата на УЕФА и на Световното клубно първенство. Наскоро се появиха слухове, че Нойер може да напусне германския гранд. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички