Байерн най-сетне завзе върха в Бундеслигата, чака издънка от Лайпциг, за да остане там


Байерн най-сетне завзе върха в Бундеслигата, чака издънка от Лайпциг, за да остане там
Снимка: Getty Images/Gulliver

924 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен най-сетне успя да се възкачи на върха в Бундеслигата през този сезон, след като дълго време мястото бе заемано от Лайпциг. Баварците сториха това след успех с ... като гост на Майнц.

Момчетата на Ханс Флик обаче бързо могат да изгубят водачеството, защото Лайпциг посреща Борусия Мьонхенгладбах днес (01.02) от 19:30 часа българско време. "Червените бикове" обаче не са в най-добрата си форма, като имат загуба и равенство в последните 4 двубоя, докато баварците са безупречни.

Първото попадение падна още в 8-ата минута, когато Бенжамен Павар центрира отдясно по прекрасен начин, а Робърт Левандовски насочи острата топка в противниковата мрежа. Само 6 минути по-късно авансът за гостите бе удвоен, благодарение на Томас Мюлер. Левандовски изпусна срещу вратаря, а топката попадна в Горецка, който подаде към Мюлер и той не сгреши на оголената врата.

В 26' надеждите на Майц за нещо повече сякаш угаснаха след феноменален пробив на Тиаго, който успя да се справя с няколко противникови бранители, за да се разпише впоследствие от непосредствена дистанция. 

Все пак домакините успяха да направят загубата си по-почетна, след като точно преди края на първата част Джеремиа Юсте успя да се разпише след точно подаване на Бросински от ъглов удар. Второто полувреме очаквано оборотите спаднаха и резултатът остана непроменен.

За Байерн предстои сблъсък с Хофенхайм за Купата на Германия (05.02), след което директен сблъсък с главния претендент за титлата до този момент - Лайпциг. Двата тима ще се срещнат в следващия кръг на 9-и февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички