Уникално: Борусия Дортмунд пропиля 2 гола аванс срещу 10-тима, пак вкара, но се спъна за титлата (ВИДЕО)


Уникално: Борусия Дортмунд пропиля 2 гола аванс срещу 10-тима, пак вкара, но се спъна за титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1774 0

Борусия Дормунд допусна изключителна грешка в 28-мия кръг на Бундеслигата, след като завърши 3:3 при визитата си на Щутгарт, въпреки че имаше аванс от 2 гола. 

Възпитаниците на Терзич успяха да си осигурят 2 попадения аванс още до почивката, след като голове на Алер и Мален в 26-тата и 33-тата минута оформиха 2:0 и до голяма степен предрешиха развоя на срещата.

“Швабите” удържаха на “жълто-черните” до 78-мата минута и не допуснаха трето попадение, въпреки че бяха подложени на изключителен натиск. Междувременно домакините трябваше да доиграват срещата с 10 човека още от 39-тата минута, след като Мавюропанос си изкара два жълти картона в рамките на 4 минути.

Именно в заключителния четвърт час на срещата започна пропадането на изявения фаворит - първо Кулибали влезе от резервната скамейка в 74-тата минита и след още 4 шутира и последва автогол след рикошет.

В 84-тата минута Вагноман се реваншира за пропуск малко по-рано и се възползва от разбъркване след корнер за 2:2. 

До края на срещата колосът не се предаде и отличната смяна на Терзич проработи - Рейна се възползва от ново разбъркване в 3-тата от общо 6-те добавени минути и приближи съотборниците си до изключително ценна победа. 

До такава обаче не се стигна, след като още една резерва при първия съдийски сигнал - Силаш, бе изпуснат след изтичането на добавеното време и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Кобел за крайното 3:3. 

Video edited on Kapwing

Това може да бъде определяно като огромен провал за "жълто-черните", които можеха да изравнят Байерн Мюнхен на върха, след като те завършиха наравно с Хофенхайм, но след ремито в Щутгарт Борусия остава на 2 точки от върха, докато "швабите" на същата дистанция от напускане на зоната на изпадащите. 

Първата среща между двата тима през сезона завърши при разгромното 5:0 за Дортмунд на "Сигнал Идуна Парк".

Следете всичко най-интересно от Бундеслигата със SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички