Тухел продължава да настоява Байерн да купи бивш негов възпитаник от Челси


Тухел продължава да настоява Байерн да купи бивш негов възпитаник от Челси
Снимка: Getty Images

1068 0

Байерн Мюнхен е готов да привлече бранителя на Челси Трево Чалоба през зимния трансферен прозорец през 2024 година по искане на Томас Тухел, след като летния трансфер на футболиста на "Алианц Арена" пропадна в последния момент.

Проваленият трансфер

Според "Evening Standard", управата на Байерн Мюнхен е получила конкретни инструкции от Тухел за защитника. Смята се, че баварците се интересуват от подписването на универсален защитник след продажбата на Бенжамен Павар в Интер за над 30 милиона евро.

Смяташе се, че баварците ще вземат Чалоба в последните дни от летния трансферен прозорец, тъй като лондончани искаха да продадат защитника. Те обаче не успяха да подпишат със звездата поради високата му цена.

Чалоба - любимец на Тухел

Тухел е голям почитател на защитните умения и скоростта на Чалоба от престоя им заедно в Челси между 2021 и 2022 година. Той се надява да извлече максимума от бившия си възпитаник, който на "Стамфорд Бридж" използваше както като централен, така и като краен бранител.

Чалоба, чийто договор със "сините" изтича през юни 2028 година, може да избере да напусне Челси и да се събере отново с Тухел. Той не успя да направи нито едно участие за отбора си от детството този сезон, като Леви Колуил и Аксел Дисаси в момента са предпочитани пред него от Почетино.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Реал Мадрид се насочи към основен футболист на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички