Трилър прати Байерн Мюнхен на върха в Бундеслигата


Трилър прати Байерн Мюнхен на върха в Бундеслигата
Снимка: Guilliver/GettyImages

1336 0

С два гола на Ерик Максим Чупо-Мотинг Байерн Мюнхен стигна до клиничен успех при визитата си на Херта Берлин в германската столица с 3:2 на „Олимпиящадион“. Това е осми пореден успех за баварците във всички надпревари, който ги изкачи на върха на таблицата в Бундеслигата.

Херта беше в серия от четири поредни мача без поражение у дома, но беше наясно, че трябва да се представи на изключително ниво, за да продължат тази си серия срещу германския шампион. За тяхно съжаление обаче мачът в Берлин стартира кошмарно, след като в рамките на 26 минути през първата част те регистрираха три гола.

Джамал Мусиала поведе гостите в 12-ата, а за малко повече от 60 секунди Чупо-Мотинг направи резултата 3:0.

Все пак трилърът в столицата продължи в хода на първото полувреме, след като Доди Лукебакио намали пет преди края, а Даниел Зелке направи пасива на „старата дама“ един гол в 45-ата минута.

След почти час игра гол на Агустин Рожел беше отменен поради засада и така Херта не успя да изравни резултата, като до края хората на Юлиан Нагелсман контролираха ситуацията срещу съперника си.

Победата прати Байерн на върха с 28 точки, две пред втория РБ Лайпциг, който е с мач по-малко. Херта пък остана 14-и с 11 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички