Нагелсман поиска 18 точки от Байерн Мюнхен, футболист призова баварците да изпратят послание в мача срещу Интер


Нагелсман поиска 18 точки от Байерн Мюнхен, футболист призова баварците да изпратят послание в мача срещу Интер
Снимка: Getty Images

1575 0

На 1 ноември (вторник) Байерн Мюнхен е домакин на Интер в последния си мач от груповата фаза на Шампионска лига. Баварците са убедителни лидери с пълен комплект от 15 точки, докато "нерадзурите" са втори с 10 пункта. Третото място е за Барселона (4), а на дъното е Виктория Пилзен (0).

Говорейки на пресконференция преди двубоя, който няма значение за крайното класиране, но пък Интер ще иска да си отмъсти за загубата на собствен терен с 0:2 в първия кръг, старши треньорът на Байерн - Юлиян Нагелсман, заяви, че 6 победи от 6 мача би било добър резултат за тима му:

"Интер има много добър отбор, детайлите ще направят разликата в тази среща. Пълен актив от 18 точки би било добър резултат за нас. В Шампионска лига не можеш да си позволиш грешки, а те имат технични и добри играчи, така че класирането им не е изненада за мен. Интер играе добър футбол и не ни бе лесно в първия мач, макар че спечелихме заслужено".

Наставникът разкри и че ще направи някои промени в състава си: "Ще има ротации. Колко ще бъдат те - зависи от това как мине днешната и утрешната тренировка. Няма да поемаме никакви рискове, тъй като последните няколко седмици бяха много натоварени. Райън Гравенберх ще бъде в състава, но Лерой Сане е аут, както и Люка Ернандес, и Матайс де Лихт. Надяваме се Мануел Нойер да се завърне през уикенда, а за Томас Мюлер ще видим - той тренира на облекчен режим".

В същото време Джошуа Кимих призова съотборниците си да изпратят послание с играта си срещу Интер, което да достигне не само до всички опоненти на Байерн: "Трябва да изпратим послание към нашите противници, а и към нас самите. Искаме да играем освободено, с настроение, както го правим напоследък. Искаме да спечелим този мач, за да изпратим 'съобщение' на останалите".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Юрген Клоп засипа Наполи с похвали и заяви: Не съм уплашен, но ще е трудно!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички