Байерн отнесе тежък шамар в последната минута


Байерн отнесе тежък шамар в последната минута
Снимка: Getty Images/Gulliver

1564 0

Байерн Мюнхен бе близо до това да регистрира още един обрат на своята сметка в германската Първа Бундеслига, след като с пестеливи, но премерени усилия съумя да стигне от 1:0 до 1:2 като гост на Аугсбург в първи мач след паузата за мачове на националните отбори. Именно пестеливите усилия на гостите обаче им "изяде главата" в края, когато домакините се добраха до гол. 

Още в началните секунди на мача се стигна до сензационен старт. По дясното крило се стигна до няколко рикошета в половината на Байерн. Ричер получи в наказателното поле, ритна високо топката, а Каедира с глава съумя да му я върне пред малкия пеналт - удар и 1:0 за домакините. 

Баварците бързо се съвзеха от ранния шок, заредиха добри атаки в посока вратата на Коубек. В 14' Серж Гнабри получи топка по дясното крило, смени посоката и с ляв крак центрира към далечната греда. Левандовски успя да отклони топката с глава неспасяемо в долния десен ъгъл и фаворитът за шампион изравни бързо-бързо. 

Темпото в играта на Байерн спадна в следващите минути, но възпитаниците на Нико Ковач увеличиха оборотите в края на първото полувреме, а един след друг фрапантни пропуски направиха Гнабри и Левандовски. Те можеха да струват скъпо в 45', когато отново Ричер беше изпуснат от защитата, но този път с отлична намеса се отчете Мануел Нойер. 

Само 4 минути след подновяването на играта Серж Гнабри блесна в изпълнение ала Ариен Робен. Той получи топката от Коутиньо по дясното крило, но смени рязко посоката на нападание. Надигравайки 1 срещу 1 защитник той се отправи успоредно по границата на наказателното поле и от дъгата стреля неспасяемо в долния десен ъгъл - 1:2 за баварската машина. Само няколко минути по-късно отново германският национал можеше да се разпише, но беше отказан от вратаря, който се намеси прекрасно при удара му от близка дистанция на крилото. 

Именно Коубек се превърна в герой за своите през вторите 45 минути, спасявайки 6 удара, но баварците действаха прекрасно в дефанзивен план и не позволяваха никакви опасности пред вратата на своя капитан след грешките, довели до опасности през първата част. Именно тези намеси направиха възможно изравняването, дошло в 91'. Никой не пресира Кедира при изнасянето на топката, а той намери по дясното крило Лихтщайнер. Той от своя страна пусна за резервата Кордова, който атакува остро по крилото, надигра Ернандес, а след това пусна за Финбогасон, засякал неспасяемо във вратата между трима защитници на Байерн. 

Това провали шанса на Левандовски и компания да се изкачат поне временно на върха в класирането. Там в момента са Волфсбург, който направи 1:1 срещу Лайпциг, и Борусия Мьонхенгладбах, който играе по-късно в събота срещу Борусия (Дортмунд). Двата отбора са с по 16 точки - 1 повече от Байерн, а цели 8 отбора са събрани в едва 3 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички