Байерн победи трудно Аугсбург без Левандовски и отново дръпна пред втория


Байерн победи трудно Аугсбург без Левандовски и отново дръпна пред втория
Снимка: Getty Images/Gulliver

1535 0

Байерн Мюнхен победи изключително трудно Аугсбург с 2:0 в двубой от 25-ия кръг в германската Бундеслига. По този начин баварците си гарантираха оставане на върха и след този кръг, като събраха 55 точки - с 4 повече от 2-рия Дортмунд и с 5 от Лайпциг, който допусна грешна стъпка в този кръг.

Липсата на нападателя и голмайстор за цялата Бундеслига - Робърт Левандовски, определено се усещаше, но все пак тя не се оказа фатална. Пореден страхотен мач на високо ниво направи Серж Гнабри, който се отличи с асистенция.

Аугсбург остава на 14-о място с 27 точки, като може да се свлече надолу и да остана само с 1 позиция над зоната на изпадащите. Това ще случи, ако Майнц победи Дюселдорф днес.

Резултатът бе открит в 53-ата минута, когато Боатенг намери Мюлер с прекрасно прехвърлящо подаване, а вторият без да се бави стреля от въздуха с по-слабия си ляв крак и намери долния ляв ъгъл на вратата с много прецизен удар. Страхотно изпълнение от двамата германци.

Чак в първата минута от добавеното време на срещата баварците си решиха двубоя. Серж Гнабри показа невероятна индивидуална техника в противниковото наказателно поле, а след това намери Горецка, който без да се бави се разписа от непосредствена дистанция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички