Топ 10: Кои футболни треньори са похарчили най-много пари в последните 20 години?


Топ 10: Кои футболни треньори са похарчили най-много пари в последните 20 години?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3604 0

Известният сайт "Transfermarkt" класира мениджърите, които са харчили най-много пари за трансфери от 2000 г. насам и някои от имената наистина изненадват футболните фенове в социалните мрежи.

Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти очаквано държат първите три места в тази класация с похарчените от тях 1,76, 1,59 и 1,37 милиарда евро съответно! И тримата са участвали в многобройни мега трансфери в елитните клубове на Европа, включително Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Милан, Челси и Манчестър Сити.

Жозе Моуриньо винаги е бил критикуван от феновете, че се нуждае от много пари, за да постигне резултати, но някои запалянковци акцентираха върху мястото на Гуардиола в това подреждане, въпреки че той е треньор от по-малко време, в сравнение с Моу и Татко Карло.

Един от тях пише в социалните мрежи:

"Добре е да се отбележи, че реалната треньорска кариера на Пеп започна през 2008 г. с първия отбор на Барселона, а той е вторият мениджър по разходи от 2000 г. насам. Това е истинско определение за прекомерна зависимост от индивидуалния блясък".

Едно от най-изненадващите имена в списъка е това на Мануел Пелегрини, но той беше част от Реал Мадрид и Манчестър Сити, когато те подписаха с играчи като Кристиано Роналдо, Кевин де Бройне, Кака и Рахийм Стърлинг.

Въпреки че много фенове често са предполагали, че Арсенал не е бил в състояние да харчи като другите топ отбори, Арсен Венгер е осми в списъка с похарчени 891 милиона евро.

В дъното на класацията е Унай Емери, който замени Венгер в Арсенал, но най-вече защото беше част от трансфера, който доведе Неймар в ПСЖ за 222 милиона евро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички