Тежка вечер за Лудогорец в Швеция: Малмьо пропусна да разгроми "орлите"


Тежка вечер за Лудогорец в Швеция: Малмьо пропусна да разгроми "орлите"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

16514 0

Лудогорец загуби с 0:2 първия плейофен мач за влизане в групите на Шампионска лига от шведския Малмьо. Тимът на Валдас Дамбраускас не приличаше на себе си и определено може да се радва, че не допусна по-тежко поражение и ще има шанс да се поправи следващата седмица в Разград!

Двубоят бе много тежък за българския шампион от първата до последната минута и головите положения се редяха едно след друго, а отсъствието на Кирил Десподов си пролича много ясно в атакуващ план.

В началото на срещата Малмьо удари греда, а в 26-ата минута Бирманчевич се разписа след заучено изпълнение на ъглов удар. През втората част Бергет покачи на 2:0, отново след изпълнение на корнер. Шведите създадоха общо 17 голови положения за 90 минути, срещу само 4 от страна на Лудогорец...

Реваншът е след 6 дена (24 август) и "орлите" ще трябва да променят коренно играта си, за да наваксат изоставането си от два гола. Ето и как се разви днешният мач в Швеция:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с лек домакински натиск, но първата по-сериозна възможност бе пред българския шампион. В 6-ата минута "орлите" се хвърлиха в контраатака трима на трима, но Текпетей взе грешното решение в ключовия момент.

В 16-ата минута Малмьо намери дупка в защитата на Лудогорец, капитанът на шведите Кристиансен получи подаване и нахлу в наказателното поле, а след това с диагонален удар нацели дясната греда зад Кахлина. Малко след това Малмьо получи втори шанс да отбележи гол, но Рийкс реши да подава, вместо да стреля отблизо и това бе грешното решение.

Натискът на домакините даде резултат в 26-ата минута - след заучено изпълнение на ъглов удар Бирманчевич излезе на дъгата на наказателното поле, получи подаване по земя и с премерен удар прати топката в левия ъгъл - 1:0 за Малмьо!

В 33-ата минута шведите извършиха принудителна смяна - десният бек Мойсандер отстъпи мястото си на Ерик Ларсон. Лудогорец владееше малко повече топката (53:47), но головите положения бяха твърдо в полза на Малмьо - 8:1. Личеше си, че българският отбор е изненадан от високата преса на шведите и му е трудно да се приспособи към нея.

В 44-ата минута Текпетей проби отляво, нагласи топката на десния си крак и с удар по диагонал потърси далечния ъгъл, но Далин плонжира и изби в ъглов удар - това бе първи точен удар за Лудогорец!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част отново започна с натиск на шведите - в 48-ата минута Кристиансен излезе на стрелкова позиция, но Кахлина отрази удара му от малък ъгъл.

Минута по-късно Лудогорец получи право да изпълни пряк свободен удар на около 24-5 метра от вратата, но Далин се намеси добре и с една ръка изби шута на Каули. В 58-ата минута Баджи се намеси решаващо миг преди футболист на Малмьо да стреля към вратата от границата на наказателното поле.

Точно един час след началото на мача домакините поведоха с 2:0! Футболистите на Лудогорец не успяха да изчистят добре топката след изпълнение на корнер и последва остър диагонален удар, който Кахлина изби в краката на Бергет, а за него остана лесната задача да отбележи на празна врата.

Още в следващата атака Малмьо можеше да направи резултата 3:0, но вратарят на "орлите" спаси шута на Кристиансен. В 68-ата минута Кахлина не успя да боксира едно центриране, разминавайки се с топката и тя се удари в Антон Недялков, но за щастие на "зелените" се върна право в ръцете на стража. 

В 75-ата минута Бирманчевич пробва шут от чиста позиция, но той бе блокиран от тялото на защитник, иначе топката отиваше неспасяемо в десния ъгъл. 

Стартови състави:

Малмьо (4-4-2): Далин, Левицки, Брорсон, Нилсен, Мойсандер, Бирманчевич, Ракип, Кристиансен, Рийкс, Чолак, Бергет

Лудогорец (4-3-3): Кахлина, Недялков, Вердон, Пластун, Икоко, Гонсалвеш, Сантана, Баджи, Текпетей, Сотириу, Каули

ПРЕДИ МАЧА

Между 7 юли и 10 август тимът на Валдас Дамбраускас успя да отстрани последователно три отбора - Шахтьор Солигорск (Беларус), Мура (Словения) и Олимпиакос, като по този начин си осигури участие минимум в групите на втория по сила и престиж клубен турнир - Лига Европа!

В Разград обаче никой не мисли за тази надпревара и всички погледи са насочени към Швеция, където "орлите" ще излязат за първа битка срещу Малмьо.

Десеткратните шампиони на България ще имат трудната задача да запишат добър резултат в "първото полувреме" на този плейофен сблъсък, преди реванша в Разград, който ще се състои на 24 август (вторник).

Малмьо от своя страна също отстрани три отбора, за да стигне до директната възможност за атака на групите на Шампионска лига - Рига (Латвия), ХИК (Финландия) и Глазгоу Рейнджърс на Стивън Джерард. 

Лошата новина за наставника на "орлите" е отсъствието на един от най-добрите играчи - Кирил Десподов. Той е наказан за натрупани жълти картони и няма да може да вземе участие в днешния сблъсък. 

Домакините също няма да бъдат в пълен състав, тъй като халфът Бонке е наказан, след като бе изгонен в реванша срещу шотландския гранд. Трайно контузен пък е бранителят Йонас Кнудсен.

Световните букмейкъри определят Малмьо за фаворит в този първи мач - победа на шведите е оценена на 1.90, равенството на 3.30, а успех за "орлите" на 4.20!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички