Спорен червен картон даде старт на пореден провал за Байерн (ВИДЕО)


Спорен червен картон даде старт на пореден провал за Байерн (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1271 0

За пети пореден официален двубой Байерн Мюнхен не успя да спечели срещу Борусия Мьонхенгладбах, като изпадналият в криза през последния месец тим спечели домакинството си на шампиона с 3:2 в мач от 21-вия кръг на Първа Бундеслига. 

Гладбах, който има 3 поражения и само 1 победа в последните си 5 мача, се възползва максимално от ранния червен картон за Дайот Упамекано и на два пъти поведе в резултата, за да се поздрави с крайния успех в битката. 

Спорният червен картон за Упамекано 

Още в 8-ата минута централният защитник на Байерн беше изгонен за нарушение срещу Плеа, който се откъсваше сам срещу вратаря на гостите. 

Повторенията показаха, че контактът е минимален, ако изобщо има такъв, като инерцията от движението на нападателя, с което той мина пред защитника, е основната причина Плеа да загуби баланс. Въпреки това и справка с VAR обаче, червеният картон остана факт, а с това и сериозното предимство на Борусия. 

 

Развой на двубоя 

Само 5 минути след червения картон Ларс Щиндъл даде аванс на домакините след прекрасно подаване на Хофман. Малко след това отново Щиндъл се озова сам срещу Зомер, но пропусна да покачи резултата. 

Пропускът можеше да струва скъпо, след като в 35' Чупо-Мотинг успя да изравни резултата. До края на полувремето пък домакините изпуснаха два златни шанса отново да поведат в резултата. 

Силната игра на скорост в половината на Байерн обаче даде резултат в 55', когато Плеа нахлу в наказателното поле и подаде отлично за връхлитащия Хофман, който разпечата вратата на Зомер и донесе важния аванс за домакините. 

Отново той в 84' беше с ключова роля за "гола на успокоението" за 3:1, когато изведе на чиста позиция резервата Тюрам и нападателят не сбърка - 3:1! 

В добавеното време този гол се оказа още по-безценен, след като Тел успя да завърши фантастично подаване на Дейвис за 3:2 в добавеното време. За повече обаче - нямаше време, а Байерн допусна второто си поражение през сезона. 

Борусия Мьонхенгладбах - "черната котка" на Байерн 

В последните 5 мача Байерн няма победа над този съперник. От 2015 година Борусия М. има 8 победи срещу най-големия клуб в Англия, докато в същото време баварците имат 6. Последната победа на Байерн срещу Гладбах като гост пък е от 2019 година. 

Сериозни проблеми за Байерн при защитата на титлата

Още в неделния следобед Унион Берлин може да изпревари Байерн в класирането, ако спечели домакинския си двубой на Шалко 04. Разликата на върха е 1 точка в полза на Байерн, но баварците са с мач по-малко. От близка позиция "дебне" и Борусия (Дортмунд), който е с 40 точки и при успех срещу Херта ще се изравни с Томас Мюлер и компания - по 43 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички