Следколедни подаръци за Байерн от преследвачите в Бундеслигата


Следколедни подаръци за Байерн от преследвачите в Бундеслигата
Снимка: Guliver/GettyImages

906 0

Майнц 05 надигра у дома РБ Лайпциг с 3:2, поднасяйки една от изненадите в 18-ия кръг на германската Бундеслига.

Гостите поведоха чрез Тайлър Адамс в 15-та минута, но Муса Ниакате възстанови равенството в 24-та. Марсел Халстенберг върна преднината на Юлиан Нагелсман и компания, но пет по-късно нова колективна грешка в отбраната на „биковете“ доведе до изравнителен гол – негов автор отново бе Ниакате, който от близка дистанция не остави шансове на Петер Гулаши.

Втората част започна отлично за Майнц, който поведе след гол на Леандро Барейро. До края Лайпциг така и не успя да отвърне и допусна нова грешка стъпка в борбата за титлата в първенството. Тимът има 35 точки и може да изостане на седем от лидера и шампион Байерн Мюнхен, ако баварците спечелят гостуването си на Шалке 04 в неделя.

Майнц продължава да бъде в зоната на изпадащите с 10 точки, на седем от спасителната зона. В следващите си мачове Майнц гостува на новака Шалке, докато за Лайпциг предстои сблъсък у дома с Байер Леверкузен.

"Аспирините" също допуснаха поражение в този кръг, след като загубиха у дома от Волфсбург с 0:1 и по този начин, подобно на Лайпциг, направиха огромен подарък на Байерн Мюнхен. Единственият гол падна в 35', като Баки отбеляза с глава след перфектно центриране на Щефен. 

Така Байерн вече води убедително с 4 точки пред РБ Лайпциг и със 7 пред Волфсбург и Байер Леверкузен. 

Останалите резултати:

Арминия Билефелд – Айнтрахт Франкфурт 1:5

Аугсбург – Унион Берлин 2:1

Фрайбург – Щутгарт 2:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички