След рестарта на Бундеслигата: Домакините рядко бият без подкрепата от трибуните


След рестарта на Бундеслигата: Домакините рядко бият без подкрепата от трибуните
Снимка: Getty Images/Guliver

1088 0

Завръщането на Първа Бундеслига след пандемията от коронавирус доказа колко важна е подкрепата на трибуните. Мачовете в Германия се провеждат без зрители и изследване на "Дойче Веле" е доказало, че домакинският фактор вече не играе почти никаква роля във футболните резултати.

Според медията, след рестарта на Бундеслигата, домакините побеждават само в 21% от случаите. На своите стадиони отборите са спечелили само 6 мача от общо 33. Коефициентът победи на гостите е 48%, което е с 11% повече от средното за сезона.

Например, в 28-ия кръг Шалке 04 не успя да се справи у дома с Вердер, въпреки че с 60 000 зрители на трибуните ситуацията би била различна. Домакински поражения претърпяха и Майнц 05 и Волфсбург, а треньорът на Фрайбург - Кристиян Щрайх, заяви, че мачовете без публика вредят на малките отбори повече, отколкото на големите.

В германското първенство лидер е Байерн (Мюнхен), който има 10 точки преднина пред Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните" имат и мач по-малко.Без фенове ще се доиграят и почти всичко топпървенства в Европа, които възнамеряват да се подновят. А как се контузи звездата на Дортмунд - Ерлинг Холанд, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички