Резултати и голмайстори в Бундеслигата и класиране след днешните мачове


Резултати и голмайстори в Бундеслигата и класиране след днешните мачове
Снимка: Gulliver/GettyImages

2080 0

Днес от 16:30 се изиграха четири срещи от 29-тия кръг в Първа Бундеслига. Кръгът започна във вчерашния ден със срещата между Фрайбург и Байер Леверкузен. „Аспирините“ спечелиха с 1:0 след пореден гол на звездата си Кай Хаверц и по този начин се изкачиха на 3-то място във временното класиране, на точка зад Борусия Дортмунд, който играе утре.

Днешните двубои в Германия не бяха от най-резултатните, но попадения все пак паднаха. А ето и всичко по-интересно от изигралите се двубои:

Херта Берлин 2:0 Аугсбург (Дилросун 23‘, Пьонтек 90+3')

Тимът на Херта Берлин продължи силното си представяне при треньора Бруно Лабадия. Столичани успяха да постигнат победа при домакинството си на Аугсбург, благодарение на попадението на Хавайро Дилросун в средата на първото полувреме, а в послените секунди на срещата появилият се като резерва Кжищоф Пьонтек оформи крайния резултат. По този начин Херта се изкачва на 9-тото място във временното класиране с 38 точки. Аугсбург пък се намира на 14-тата позиция с 31.

Майнц 05 0:1 Хофенхайм (Бебу 43‘)

Майнц 05 продължи да затъва и все още няма успех след подновяването на Бундеслигата. Тимът загуби домакинството си на Хофенхайм с 0:1. Единственият гол в двубоя реализира влезлият от пейката Илас Бабу в края на първото полувреме. По-рано през първата част гостите от Хофенхайм получиха право да изпълнят дузпа, но Стивън Цубер не успя да вкара от бялата точка. Майнц продължава да затъва, като е на 15-та позиция с 28 точки. Хофенхайм постига втори пореден успех и се изкачва на 7-мото място с 42 пункта.

Шалке 04 0:1 Вердер Бремен (Битенкурт 32‘)

Затъването на Шалке 04 след подновяването на Бундеслигата продължава. "Кралскосините" загубиха домакинството си на Вердер Бремен с 0:1. Единственият гол в срещата отбеляза Леонардо Битенкурт в 32-рата минута. Загубата бе 4-та поредна за Шалке 04, като отборът е успял да отбележи едва един гол в този период, което поражда сериозни съмнения около бъдещето на Дейвид Вагнер начело на тима. Загубата означава, че Шалке заема 10-тото място с 37 точки. Вердер Бремен взе глътка въздух в борбата си за оцеляване, но остава 17-ти с 25 точки.

Волфсбург 1:2 Айнтрахт Франкфурт (Мбабу 58‘; Силва (д) 27‘, Камада 85')

Волфсбург продължава да редува победи и загуби след подновяването на Бундеслигата. Играчите на Оливер Гласнер загубиха с 1:2 домакинството си на Айнтрахт Франкфурт. Андре Силва откри резултата от дузпа в средата на първата част, но в началото на второто полувреме Кевин Мбабу изравни. Дайчи Камада донесе успеха на гостите с попадение в 85-тата минута. В края на срещата Лукас Торо от Айнтрахт получи червен картон, но това не помогна на домакините да изравнят резултата. Въпреки загубата, Волфсбург остава 6-ти с 42 точки. Айнтрахт записва първи успех след подновяването на първенството и е на 12-то място с 32 точки.

От 19:30 шампионът Байерн Мюнхен посреща Фортуна Дюселдорф. При победа баварците могат да увеличат преднината си на върха в класирането на 10 точки. А ето по какъв начин Тимо Вернер влезе в историята на Бундеслигата през миналата седмица.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички