Байерн Мюнхен разгроми Фортуна Дюселдорф по пътя си към титлата в Бундеслигата


Байерн Мюнхен разгроми Фортуна Дюселдорф по пътя си към титлата в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1477 0

Немският шампион Байерн Мюнхен разгроми Фортуна Дюселдорф с 5:0 като домакин в мач от 29-тия кръг на Първа Бундеслига. Баварците демонстрираха сериозно надмощие над своя съперник, което им позволи да завършат мача на по-ниски обороти.

Още в 15-ата минута домакините откриха резултата след неизбежен автогол на Матиас Йоргенсен. След половин час игра Бенжамен Павар удвои с глава след центриране от корнер, а до края на полувремето се разписа и голмайсторът на тима Роберт Левандовски.

В началото на втората част Байерн вкара още две попадения чрез Левандовски и Алфонсо Дейвис, с които окончателно убиха надеждите си на съперника. До края на мача не се стигна до повече попадения, а причината бе резервираната игра на домакините с цел да съхранят сили и да се предпазят от контузии.

Чрез тази победа Байерн затвърди лидерското си място в Бундеслигата с актив от 67 точки - с десет повече от втория Борусия Дортмунд, който е с мач по-малко. До края на сезона за баварците остават пет мача в първенството, както и полуфинален мач срещу Айнтрахт за Купата на Германия.

А как се развиха останалите мачове от деня в Бундеслигата - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички