Щутгарт обърна Хамбургер и остави бившия носител на КЕШ за шеста поредна година във Втора Бундеслига (ВИДЕО)


Щутгарт обърна Хамбургер и остави бившия носител на КЕШ за шеста поредна година във Втора Бундеслига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2070 0

Щутгарт обърна Хамбургер като гост с 3:1 и запази мястото си в германската елитна Бундеслига. Така швабите спечелиха плейофа срещу третия във Втора Бундеслига с общ резултат 6:1, след като победи съперника си и в реванша на „Фолкспаркщадион“ в Хамбург.

По този начин изгнанието на Хамбургер във второто ниво на германския футбол ще продължи. Бившият европейски клубен шампион за 1983 година ще играе за шести пореден извън немския елит.

Първият двубой завърши 3:0 за швабите. Сега реваншът започна отлично за домакините. Сони Кител откри резултата още в 6-ата минута и мечтата на Хамбургер се съживи. Гостите обаче ги убиха с 3 безответни попадения в тяхната врата. На два пъти се разписа Енцо Мило в 48-ата и 64-ата минута. В 6-ата минута на добавеното реализира и Силас Мвумпа.

Сони Кител даде летящ старт за северняците. Домп го намери на дъгата на пеналта и той препарира Флориан Мюлер със страхотен шут – 1:0.

Video edited on Kapwing

В 17-ата минута Щутгарт вкара чрез Серу Гираси. Оказа се, че има засада и попадение бе отменено. До почивката обаче домакините не успяха да се възползват и да удвоят преднината си.

След антракта започна обратът за швабите. Още в 48-ата минута Гираси подаде към Енцо Мило, който изравни – 1:1. Така ентусиазмът и мечтата на футболистите на Хамбургер бяха секнати.

Малко след час игра двата отбора едва не се хванаха за гушите. Замесен в ситуацията беше Борна Соса от гостите. Стигна се до сериозно напрежение, което все пак се размина без бой.

В 64-ата минута Мило вкара втория си гол за 1:2. Той се възползва от брутален гаф на вратата Даниел Фернандес, който му подари топката, а за не него нямаше проблем да обърне резулата.

До края на мача обезверените домакини не съумяха да вкарат нов гол и поне да стигнат до равенството. Вместо това Силас Мвумпа в 6-ата минута на добавено време оформи крайното 1:3 за Щутгарт.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички