Шалке 04 окончателно скъса с Газпром, клубовете в Германия спасяват "кралскосините"?


Шалке 04 окончателно скъса с Газпром, клубовете в Германия спасяват "кралскосините"?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1960 0

Германският футболен клуб Шалке 04 обяви днес, 28 февруари, че е прекратил преждевременно партньорството си с руския газов гигант "Газпром" след инвазията на Русия в Украйна!

Сделката между втородивизионния германски клуб и компанията бе до 2025 година, като "кралскосините" получаваха по 9 милиона евро на година от спонсорството. Ако клубът бе стигнал до промоция в Бундеслига в края на настоящия сезон, сумата щеше да нарасне до 15 млн. евро годишно.

Шалке вече бе премахнал логото на "Газпром" от фланелките си за съботното равенство 1:1 с Карлсруе.

В изявление клубът разкри, че техните финанси не са били засегнати от решението. "Клубното ръководство е уверено, че ще успее да представи нов партньор в близко бъдеще". Представителят на "Газпром" Матиас Варниг се оттегли от Борда на супервайзърите в клуба миналия четвъртък.

Ханс-Йоахим Вацке, временен президент на Германската футболна асоциация вече бе намекнал, че може да има финансова помощ за Шалке при раздяла с "Газпром":

"Ако това изисква солидарността на други клубове в Германия да ги измъкнем от тази ситуация, то тогава ние трябва да обсъдим как можем да се справим с това", каза той пред "ZDF".

*Всичко за ефекта, който конфликтът между Русия и Украйна оказва на спорта, можете да четете в SportLive.bg (последвайте жълтата връзка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички