Себастиан Алер разкри как протича лечението му и заяви: Късметлия съм, че се чувствам добре


Себастиан Алер разкри как протича лечението му и заяви: Късметлия съм, че се чувствам добре
Снимка: Getty Images

1807 0

Нападателят на Борусия Дортмунд Себастиан Алер даде интервю пред официалния сайт на УЕФА, в което разкри как протича лечението и възстановяването му от ужасната болест.

Припомняме, че той се присъедини към "жълто-черните" през лятото като заместник на Ерлинг Холанд, но впоследствие бе диагностициран с рак на тестисите и дори не успя да запише официален дебют за новия си клуб.

"Късметлия съм, че се чувствам добре. Физически съм работоспособен, чувствам се добре както от психическа, така и от физическа гледна точка, което разбира се е полезно в борбата с това заболяване", започна 28-годишният футболист и допълни:

"В ума си имам времева рамка. Ако извадя късмет да не се нуждая от операция, нещата могат да се развият много бързо. Три седмици след последната фаза се правят проверки, за да се види на какъв етап е метастазата и дали се нуждаете от операция или не. Ако нямам нужда от операция, с начина, по който тренирам, бих искал да мисля, че ще съм в добро състояние в края на тези три седмици".

Бившият голаждия на Утрехт, Оксер, Айнтрахт Франкфурт, Аякс и Уест Хям разказа и как е реагирал, когато е чул лошата вест: "Едно от първите неща, които си казах, бяха: "ОК, случи се на мен. Ще направя всичко възможно да съм в добро физическо и психическо състояние". Като дете бях разглезен, не е имало нищо, което да ме тревожи. Това е първото голямо изпитание, което срещнах в живота си".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички