Драма в края! Борусия Дортмунд изтръгна точка от Байерн Мюнхен в заключителните секунди


Драма в края! Борусия Дортмунд изтръгна точка от Байерн Мюнхен в заключителните секунди
Снимка: Gulliver/GettyImages

4527 0

В изключително зрелище отборите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен не успяха да се победят (2:2) в пореден мач от деветия кръг на германската Първа Бундеслига.

Баварският гранд вкара два гола, след като Леон Горетцка даде превес на тима от Бавария в 11-ата минута, а Лерой Сане с топовен шут удвои актива на госта в 53-ата. Все пак Юсуфа Мукоко върна едни попадение за „жълто-черните“, а в добавеното време на срещата Кингсли Коман беше изгонен с червен картон. Това спомогна на домакините да се надигнат и в петата минута от добавеното време Антони Модест оформи крайното 2:2.

Иначе, в хода на срещата ясно личеше, че Байерн е далеч по-способният отбор от двата към този момент, но с общи усилия дортмундци стигнаха до точката. Равенството запази позициите на двата отбора във временното класиране на Германия, като Борусия е четвърти с 16 точки. Байерн има същия актив, но поради по-добрите си показатели заема третата позиция.

Къде да гледаме дербито между Борусия и Байерн Мюнехн?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха много агресивно срещата, но не във футболно естество, след като нарушенията в първите десет минути изобилстваха и реферът показа бързи два жълти картона.

След 21 минути игра Мален от домакините набра скорост и шутира, но Упамекано блокира опита му, за да може гостът от Бавария да открие резултата в 33-ата минута. Леон Горетцка стреля от средна дистанция и с достатъчно добър шут матира Майер – 1:0 за Байерн.

Осем преди края на първото полувреме Донил Мален беше много близо до това да изравни резултата във Вестфалия, но се видя блестящ рефлекс от Мануел Нойер, който предотврати гол във вратата на гостите от Мюнхен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Тимът на Борусия се втурна да търси изравняване на резултата след старта на втората част, но вместо това в 53-ата минута домакините допуснаха втори гол. Лерой Сане овладя топката пред дъгата на наказателното поле на "жълто-черните" и шутира много силно с левия крак. Майер опита да боксира, но вместо това топката мина през сгънатите му юмруци, след което влетя в мрежата му - 2:0.

Борусия продължи да владее топката добре, като отборът заигра драстично по-добре и това даде нужния резултат четвърт час преди края. Антони Модест намери с отлично подаване младия Юсуфа Мукоко, който отправи сериозен удар посока вратата на Нойер и за германеца нямаше шанс да се намеси - 1:2.

В 83-ата минута вестфалци направиха кошмарен пропуск, след като Мукоко беше откри с феноменално центриране в наказателното поле на Байерн сам-самичък срещу Нойер. Младокът стреля от движение, но се получи двоен удар в краката му, след което германският вратар на Байерн улови.

В самия край на срещата заради задържане при опасна ситуация Кингсли Коман от Байерн беше изгонен с втори жълт картон. Това спомогна на Борусия, който изравни резултата в петата минута от добавеното време, а точен за домакините беше Антони Модест.

БАЙЕРН: Нойер, Дейвис, Де Лихт, Гнабри, Горетцка, Мане, Мусиала, Павар, Забитцер, Сане, Упамекано

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Изглежда от доста дълго време насам най-голямото съперничество в Германия не е било толкова завързано според ситуацията и на двата тима към момента. Дортмун и Байерн са с по 15 точки в класирането, като заемат съответно 5-о и 3-о място. 

Баварците допуснаха няколко изненадващи равенства от началото на сезона, както и загуба от Аугсбург, което принуди футболните специалисти да говорят за уволнението на Юлиан Нагелсман. "Червените" обаче, са безпогрешни в Шампионска лига с 3 от 3 победи и сега ще атакуват Унион Берлин, които са водачи в класирането. 

Без Ерлинг Холанд Борусия Дортмунд също стартира колебливо и допусна три загуби в Бундеслигата. "Жълто-черните" обаче имат и още една неприятна новина: Нямат победа в "Дер Класикер" от 2019 година за първенство и ще се трябва да се справят и със тази неприятна статистика. Джуд Белингам ще трябва да пренесе прекрасното си представяне от Шампионска лига и в Германия, ако иска да помогне на отбора си да спечели срещу най-неприятния си съперник. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички