Щастлив Груев посочи голямата цел на Лийдс след трансфера и призна: Стратегически играч съм


Щастлив Груев посочи голямата цел на Лийдс след трансфера и призна: Стратегически играч съм
Снимка: Getty Images

1062 0

Младата българска звезда на европейския футбол - Илия Груев, направи първи коментар след преминаването си в английския Лийдс. В четвъртък официално стана ясни, че той ще подсили изпадналия от Висшата лига отбор с договор за 4 години.

23-годишният българин приключи с Вердер Бремен, за който успя да натрупа 62 срещи, в които се отчете и с попадение. Сега той бе трансфериран срещу близо 5 милиона евро, пише Transfermarkt непосредствено след сделката. 

Коментарът на Груев

"Чувството е невероятно. Това е голям клуб, различна държава за мен и всички знаят, че тук се играе най-добрият футбол в света. “Елънд Роуд” е прекрасен стадион, има прекрасни хора тук и очаквам да имам чудесни емоции тук. Лийдс са трикратни шампиони, голям клуб с история и единствения клуб в града.

Искам да придобия нов опит, да подобря играта си и да помогна на отбора да постигнем мечтите и целите, които имаме. Имам пълна вяра в клуба.

Играя в средата на терена като вътрешен полузащитник (номер 6), но мога и като осмица. Много стратегически играч съм, искам да притежавам топката, да я отнемам и да водя играта.

Имах прекрасен разговор със старши треньора. Познавам го от Бундеслигата, както и от това, че е печелил два пъти промоция в Чемпиъншип. Знам, че той иска да притежаваме топката и да диктуваме играта, а това е много важно и за моята игра, защото и аз искам същото.

Нашата цел е да достигнем до промоцията, колкото е възможно по-бързо. Затова всички сме тук и всички искаме да работим усилено”, категоричен бе Груев пред клубната телевизия.

Следете всички трансфери в края на летния трансферен прозорец със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички