Официално: Илия Груев е третият българин, който ще играе за Лийдс (ВИДЕО)


Официално: Илия Груев е третият българин, който ще играе за Лийдс (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3495 0

Един от най-перспективните български футболисти Илия Груев официално бе привлечен от Лийдс Юнайтед. Английският клуб, състезаващ се във второто ниво на футбола в страната - Чемпиъншип, го закупи от германския елит Вердер Бремен!

От клуба отказаха да посочат сумата, с която са се разделили, за да го притежават. Спекулациите посочват размер от порядъка на 6 милиона евро. Това е третият българин, който ще играе за клуба, след Радостин Кишишев и Кун Теменужков. Ето и какво написаха от Лийдс в официалния си сайт по повод трансфера:

"Лийдс Юнайтед се радва да обяви привличането на Илия Груев от играещия в Бундеслигата Вердер Бремен.

23-годишният дефанзивен полузащитник се присъединява към "гелите" с постоянен трансфер срещу запазена в тайна сума. Български национал, Груев подписа за 4 години на "Елън Роуд", като договорът му е до лятото на 2027 година.

Идвайки през различните гарнитури на Вердер, той прави своя дебют за клуба през декември 2020 година при победа с 3:0 над Хановер за Купата на Германия. Установява се в отбора през сезон 2021/22, като участва в 26 мача, за да помогне на Вердер да спечели промоция от Втора Бундеслига.

През миналия сезон, при завръщането на клуба в елита, Груев игра ключова роля в отбора, за да може Вердер да избегне изпадане, завършвайки на 13- място. Тръгва си от Вердер след 62 мача във всички турнири, като последният дойде в предния уикенд срещу Фрайбург.

След като е представлявал България от под 17-годишните до под 21-годишните, Груев печели първата си повиквателна за представителния отбор на България през септември 2022 година, като оттогава е изиграл осем мача за страната.

Груев става нашето седмо ново попълнение през лятото" - гласи съобщението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички