Полицията в Германия е против подновяването на Бундеслигата


Полицията в Германия е против подновяването на Бундеслигата
Снимка: Gulliver/GettyImages

2027 0

Полицията в Германия не одобрява идеята за подновяването на Бундеслигата в началото на май. Футболът в страната е спрян от средата на март месец, като има идея да се поднови на 9 май. Вицепрезидентът Йорк Радек обаче обясни, че според него подновяването на двубоите може да е пагубно заради пандемията.

"Ние като полицейски съюз по принцип не сме срещу футболните мачове. Също така разбирам, че много хора трябва да спрат да гледат стари мачове, но не трябва да забравяме в каква специална ситуация се намираме всички ние. Необходимо е да се разработи план за рестартиране на първенството, но изглежда, че не се вземат предвид всички аспекти. Подновяването на мачовете ще бъде пагубн", сподели Радек.

"Можете да контролирате какво се случва на стадиона, но това не се отнася за пространството пред него. Феновете не трябва да се събират извън стадиона по време на пандемия. Това е не само забранено, но и безотговорно. Ще трябва да наблюдаваме спазването на мерките за сигурност на обществени места: поддържане на социална дистанция от 1.5 метра, носенето на маски и забраната за събиране на големи групи. Ще трябва да се намесим, за да гарантираме реда, ако той не е гарантиран", обясни още Радек.  Междувременно немският футболен съюз отложи полуфиналите и финалите за Купата на Германия (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички