Ройс прониза Байер Леверкузен и даде летящ старт на Борусия Дортмунд в Бундеслигата


Ройс прониза Байер Леверкузен и даде летящ старт на Борусия Дортмунд в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1910 0

Немският гранд Борусия Дортмунд стартира с победа новия сезон в Бундеслигата, след като победи Байер Леверкузен с минималното 1:0 като домакин в мач от първия кръг на германското първенство. Марко Ройс донесе победата на "жълто-черните", разписвайки се за своя тим.

Ройс прониза мрежата на "аспирините" след само десет минути игра, за да даде спокойствие в играта на Борусия. В средата на полувремето двата тима си размениха по две голови ситуации - Патрик Шик изпусна пред вратата на Борусия, докато Ройс пропиля възможност пред другата врата.

В края на полувремето пък Джуд Белингам можеше да вкара, но стреля встрани от целта. В началото на втората част стражът на Байер Храдецки отказа Торган Азар с брилянтна намеса. По-късно отново Шик имаше шанс да вкара, както и Езекиел Паласиос, но и двамата не се възползваха.

Патрик Шик изпусна още няколко голови ситуации за своя тим до края на мача, а гол на Байер бе отменен поради засада. В края на мача пък вратарят на Леверкузен Лукаш Храдецки бе изгонен с директен червен картон, оставяйки тима си с човек по-малко.

Така срещата завърши само с един гол за 90 минути - нещо необичайно за това съперничество. През миналия сезон Дортмунд и Леверкузен си вкараха 14 гола за два мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички