Ройс донесе победа за Борусия Дортмунд и „жълто-черните“ окупираха върха в Бундеслигата


Ройс донесе победа за Борусия Дортмунд и „жълто-черните“ окупираха върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1403 0

Борусия Дортмунд удари с 1:0 Хофенхайм на „Сигнал Идуна Парк“ в среща от петия кръг на Бундеслигата. Така момчетата на Един Терзич записаха 4-ата си победа от началото на шампионата и оглавиха временното класиране.

Успехът на „жълто-черните“ донесе Марко Ройс, който реализира скъпоценното попадение. Дортмунд сложи край и на серията от 3 поредни победа на Хофенхайм.

Двубоят започна с натиск на домакините. Още в 16-ата минута Марко Ройс откри резултата. Капитанът на Дормунд получи топката в пеналта и я промуши в горния десен ъгъл на вратата – 1:0. До почивката хората на Един Терзич продължиха да държат инициативата и пропиляха добри възможности да удвоят преднината си. В 33-ата минута съдията Зиберт отсъди дузпа за „жълто-черните“, но ВАР я отмени.

След антракта се забеляза лек живец в играта на гостите. Те обаче не успяха да достигнат до равенството. Домакините също профукаха още шансове да не треперят до края.

Така Дортмунд събра актив от 12 точки и излезе начело във временното класиране. Хофенхайм остана на 5-ата позиция с 9 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички