Майнц, Дортмунд, сега в Ливърпул: Какво се случва в седмата година на Юрген Клоп?


Майнц, Дортмунд, сега в Ливърпул: Какво се случва в седмата година на Юрген Клоп?
Снимка: Getty Images

5518 0

Шокиращо слабият старт на сезона за Ливърпул очаквано разбуни духовете около клуба, като дори привърженици на "червените" започнаха да се питат дали всичко е наред в отбора. Мърсисайдци направиха две равенства с Фулъм и Кристъл Палас, а след това загубиха и от Манчестър Юнайтед, който се намира в дори по-лоша форма.

За седем години в Ливърпул това е най-слабият старт на Юрген Клоп. За някои причината се дължи на факта, че "червените" още не са навлезли в ритъм за игра. Други пък търсят причината в проблемите в халфовата линия и липсата на достатъчно опции пред Юрген Клоп, както и бездействието на трансферния пазар в тази връзка.

Клоп не успява да върне Майнц в елита

Любопитното е, че Клоп е бил треньор на три отбора и в предишните два започва да страда тъкмо в седмата си година - тази, в която навлиза кариерата му в Ливърпул. Докато е треньор на Майнц, Клоп изпада във Втора Бундеслига, но остава в отбора, за да се опита да ги върне в елита. Той обаче не успява и напуска Майнц след 7 години.

Юрген Клоп напуска Дортмунд след загубен финал и провал в Бундеслигата 

В Борусия Дортмунд Клоп се наслаждава на няколко много силни години - както на местно ниво, така и в Европа. Докато не идва седмата година от престоя му на "Сигнал Идуна Парк", когато Борусия завършва на седма позиция и губи финал за Купата на Германия, за да напусне отбора.

Седмата година на Клоп в Ливърпул също не започва добре, но предстои да разберем как ще продължи напред. Германецът преподписа на скоро до лятото на 2026 година и не изглежда възможно на този етап той да си тръгне от "Анфийлд" преждевременно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички