РБ Лайпциг не се повдигна след шамара от Сити и падна от опашкар в Бундеслигата


РБ Лайпциг не се повдигна след шамара от Сити и падна от опашкар в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

579 0

РБ Лайпциг показа, че не се е вдигнал от тежката загуба в Шампионска лига, след която тимът отпадна от турнира. В осминафиналите германският тим бе покосен от Манчестър Сити с общ резултат 8:1.

"Биковете" загубиха своя първи мач в Бундеслигата след това фиаско. В 25-ия кръг на шампионата те отстъпиха с 0:1 от Бохум, който е в долната половина на таблицата.

Единственият гол в срещата, в която Лайпциг бе гост, падна в 49-ата минута. Тогава, след разбъркване в наказателното поле, топката достигна до Ерхан Машович и той се разписа с глава.

Девет минути преди края на редовното време домакините имаха претенции за дузпа след падане на техен играч при съприкосновение със защитник на гостите, но съдията не видя основание за наказателен удар.

В първата минута на добавеното време Вили Орбан можеше да изравни резултата, но Мануел Риман се изяви със страхотно спасяване. Две минути по-късно и Андрезиньо не успя да донесе поне точка на своя тим, след като нацели гредата след изстрел от наказателното поле.

В класирането РБ Лайпциг остава трети, но има равен брой точки с Унион Берлин и Фрайбург. И двата тима още не са играли този кръг. Бохум се намира на 14-ата позиция в Бундеслигата.

Аугсбург - Шалке 1:1

Хофенхайм - Херта Берлин 3:1

Щутгарт - Волфсбург 0:1

! В 19:30 часа Борусия Дортмунд посреща Кьолн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички