Следобед с марка Бундеслига: Много голове и драма съпътстваха съботата в Германия


Следобед с марка Бундеслига: Много голове и драма съпътстваха съботата в Германия
Снимка: Getty Images

1127 0

21-ия кръг в Бундеслигата донесе много емоции на почитателите на немския футбол. Голямата изненада на кръга бе загубата на Байерн Мюнхен с 2:3 от Борусия Мьонхенгладбах, но освен този сблъсък се изиграха още 3 мача от следобедната съботна програма, които предизвикаха безкраен интерес.

Волфсбург - РБ Лайпциг

"Биковете" успяха да стигнат до трудно извоювана победа с 3:0 като гост на Волфсбург. Трите попадения паднаха в 14-ата, 86-ата и 93-ата минута, а техни автори бяха съответно Емил Форсберг, Конрад Лаймер и Доминик Собослай.

По  този начин Лайпциг запазва петата си позиция в таблицата и вече е с актив от 39 пункта, Волфсбург пък е седми с 30 точки.

Бохум - Фрайбург

Фрайбург не изпита никакви проблеми с човек повече на терена на Бохум. Момчетата на Кристиан Щрайх се наложиха с 2:0. Головете отбелязаха Михаел Грегориш и Филип Лиенхарт. Червеният картон за Бохум пък бе показан на французина Антони Лосила за грубо влизане.

Фрайбург продължава да окупира четвъртото място в Бундеслигата и вече е с 40 пункта. Бохум пък е в зоната на изпадащите с едва 19 точки от 21 изиграни мача.

Щутгарт - Кьолн

Щутгарт спечели домакинския си мач с класика над Кьолн. Трите попадения бяха отбелязани от Хил Диас, Борна Соса и Танги Кулибали. Интересното е, че Кьолн доминираше във владението на топката, но това никак не помогна на тима да си тръгне с нещо от сблъсъка.

Щутгарт продължава да е на 14-ата позиция вече с 19 пункта, а отборът на Кьолнд е 11-ти с актив от 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички