Голов хищник разкъса РБ Лайпциг и накара Манчестър Сити да мечтае, Интер се завърна в Топ 8 в Шампионска лига


Голов хищник разкъса РБ Лайпциг и накара Манчестър Сити да мечтае, Интер се завърна в Топ 8 в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

2521 0

Поредната вечер с марка „Шампионска лига“ излъчи още два четвъртфиналиста в най-комерсиалния клубен турнир. Към отборите на Челси, Бенфика, Байерн Мюнхен и Милан се присъединиха Манчестър Сити и Интер. „Гражданите“ на Хосеп Гуардиола направиха на кайма РБ Лайпциг, а „нерадзурите“ оцеляха и отстраниха Порто.

Холанд чупи рекорди, а Ман Сити разкости германските „бикове“

Манчестър Сити мечтае най-накрая да триумфира с „Ушатата“. Хората на Хосеп Гуардиола се подиграха с РБ Лайпциг, разбивайки германците със 7:0 и с общ резултат 8:1 се класираха за ¼-финалите.

Головата машина Ерлинг Холанд се развихри и счупи поне пет рекорда. Норвежкият хищник заби цели пет гола във вратата на съперника. Той вкара попаденията си в 22-ата, 24-ата и първата минута от добавеното време на първата част, като серията му продължи още в 53-ата и 57-ата минута.

Разгромът оформиха Илкай Гюндоган, който се разписа в 49-ата минута, а Кевин де Бройне фиксира крайния резултат в добавеното време.

Интер отново е на ¼-финал след 12 години

Интер удържа натиска на Порто и се класира на ¼-финалите в Шампионската лига за първи път от сезон 2010/2011. Реваншът от осминафиналите на стадион „До Драгао“ приключи 0:0 и „нерадзурите“ продължават в следващата фаза на най-комерсиалния клубен турнир с общ резултат 1:0 благодарение на попадение на Ромелу Лукаку на „Сан Сиро“, което даде разликата.

Любопитен факт е, че за втори път „нерадзурите“ отстраняват „драконите“ точно в тази елиминационна фаза след 2005 година.

Сега португалците доминираха, но натискът им се оказа безплоден. Хората на Серджо Консейсао пропиляха доста положения, като насреща си имаха един безпогрешен вратар в лицето на Андре Онана.

В заключителните акорди настана истинската драма, когато в рамките на секунди по време да даденото 7-минутно продължение на два пъти гредите спасиха Интер и италианците оцеляха, за да избегнат евентуални продължения.

Секунди преди края „драконите“ останаха и с човек по-малко. Съдията Шимон Марчиняк изгони Пепе Акино, показвайки му втори жълт картон.

Най-интересното около Шампионска лига четете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички