РБ Лайпциг бе близо до успеха, но Кейн и Сане спасиха Байерн Мюнхен (ВИДЕО)


РБ Лайпциг бе близо до успеха, но Кейн и Сане спасиха Байерн Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2366 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен стигна до 2:2 при гостуването си на Лайпциг в двубой от 6-ия кръг на Бундеслигата. Домакините поведоха с два гола през първото полувреме, като Опенда се разписа в 20', а 6 минути по-късно Лукежа удвои за шок на баварците. Хари Кейн в 57' от дузпа и Лерой Сане в 70' все пак измъкнаха своя тим. 

РБ Лайпциг за пореден път показа, че е сред най-неудобните съперници за баварците. Вече в 4 официални мача нямат победа над този съперник. С днешното равенство Байерн продължава да е без поражение, но вече е на 3-о място - зад отборите на Байер (Леверкузен) и Щутгарт. РБ Лайпциг е на 5-а позиция в класирането. Хари Кейн в 8 мача за баварците има 9 гола и 4 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Баварците можеха да открият след само 3 минути игра. Хари Кейн с отличен пас изведе Мусиала, който излезе сам срещу вратаря на домакините. И изстрелът му бе отразен именно от Бласвих. В 12' след корнер топката стигна до Алфонсо Дейвис, но ударът му от границата на наказателното поле бе блокиран.

След това последваха силни минути за "биковете". В 20' поведоха чрез гол на Опенда, след като бе изпуснат от Дайо Упамекано. Белгиецът бе изведен с пас от Шлагер и навлезе в наказателното поле. Там преодоля Улрайх за 1:0.

Само 6 минути след това домакините нанесоха втори удар. При центриране от корнер Улрайх не се намеси добре, като излезе неразчетено. Защитата също не се справи, като Опенда свали към Лукеба, който от близко се разписа за 2:0.

Байерн опита да осъществи натиск, но бе видно, че е шокиран от двете попадения. В 43' домакините искаха дузпа заради нарушение срещу Опенда, но баварците бяха спасени, тъй като е имало засада преди това.

В добавеното време шампионът можеше да върне едно попадение, но изстрелът над Лерой Сане към далечния ъгъл не намери очертанията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На полувремето Томас Тухел извърши две смени, като замени Леон Горетцка и Кингсли Коман с Рафаел Герейро и Матис Тел. Малко след подновяването Поулсен можеше да вкара трето попадение за домакините, но изстрелът не бе достатъчно точен.

В 55' Лерой Сане стреля от пряк свободен удар, но топката срещна ръката на Хенрикс. Първоначално не бе отсъдена дузпа, но след намесата на ВАР реферът даде наказателен удар. Зад топката застана Хари Кейн, който намали изоставането за своя тим - 2:1.

Само 3 минути след това Герейро имаше шанс да изравни, но опасният му удар от далеч не намери очертанията на вратата. Байерн определено се превърна в по-доминиращия отбор и в търсене на ново попадение.

В 67' Тел успя да намери пространство, за да стреля, но Бласвих спаси. В 70' обаче се стигна до изравнително попадение след много добра контраатака.

Топката попадна в Мусиала, който напредна и подаде към Лерой Сане. Сам срещу вратаря той нямаше как да сбърка за 2:2. Домакините имаха нелош шанс в 75' след корнер, но опасен удар на Шави Симонс бе блокиран.

В края на двубоя и двата тима имаха шанс да победят, но първо удар на Чупо-Мотинг бе отразен, а след това Улрайх предотврати топката да стигне до Шешко.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РБ Лайпциг: Бласвих, Хенрихс, Симакан, Лукеба, Раум, Симонс, Шлагер, Кампл, Форсберг, Поулсен, Опенда

Байерн Мюнхен: Улрайх, Дейвис, Ким, Упамекано, Лаймер, Горецка, Кимих, Коман, Мусиала, Сане, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ


За баварците предстои доста тежък сблъсък срещу основен претендент за топ 3 на крайното класиране. Серж Гнабри по всяка вероятност няма да вземе участие. За домакините участие няма да могат да вземат Ел Шадай Битшиабу, Амаду Хайдара, Вили Орбан и Дани Олмо. При Байерн дългосрочно контузени са Мануел Нойер, Габриел Марушич и Тарек Бухман.

Баварците нямат победа срещу този опонент в последните три официални мача - 2 загуби (включително най-скорошният им дуел за Суперкупата на Германия, в който РБ Лайпциг разби Байерн с 3:0) и 1 равенство.

В последните два мача от Бундеслигата четири мача между тях от Бундеслигата неизменно се стига до гол/гол, като това съперничество по традиция е много плодовито откъм попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички