Още ги може! Торпедо от пряк свободен на Кристиано Роналдо подлуди света (ВИДЕО)


Още ги може! Торпедо от пряк свободен на Кристиано Роналдо подлуди света (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

11730 0

Митът, че Кристиано Роналдо не може да вкарва от преки свободни удари беше разбит на пух и прах, и то със скорост, на която малцина са способни. 

По време на двубоя на Португалия, в който Роналдо записа нов умопомрачителен рекорд, звездата на тима реализира два гола срещу Лихтенщайн, с които вече има 120 попадения за родината си. И второто му попадение беше истинско торпедо! 

Пряк свободен удар или снаряд от Кристиано? 

Звездата на "селесао" често е критикувана, че отдавна не изпълнява преки свободни удари така, както го правеше в Манчестър Юнайтед и първите години в Реал Мадрид. Той обаче запуши устите на всички критици с умопомрачително изпълнение. 

Кристиано вкара брутален пряк свободен удар за Португалия

Той получи шанс да стреля от пряк свободен удар, като топката беше поставена на сантиметри от наказателното поле, почти фронтално срещу вратата. Позицията е изключително трудна за всеки изпълнител на фалове, тъй като трудно може да бъде преодоляна стената и топката да падне до нивото на вратата, за да влезе в нея. 

Затова и Кристиано заложи на брутална сила - засили се и стреля с всичка сила във вратарския ъгъл. Стражът на Лихтенщайн дори успя да осъществи контакт с топката, но скоростта ѝ беше толкова силна, че нямаше как да бъде отразена - точен удар и опъване на мрежата с брутална мощ. 

Това беше юбилеен гол №60 от пряк свободен удар за Кристиано, с което изравни постижението на Лионел Меси. Освен това Роналдо вкара от фал за втори пореден двубой - феноменално точно изпълнение за победа на Ал Насър

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички