От Вердер официално признаха, че Илия Груев не тренира с отбора заради преговори! Отива в клуб с традиции в Англия?


От Вердер официално признаха, че Илия Груев не тренира с отбора заради преговори! Отива в клуб с традиции в Англия?
Снимка: GettyImages

2652 0

Илия Груев несъмнено е футболистът, който записа най-много игрови минути сред българите в топ 5 първенствата на Европа за миналия сезон. Полузащитникът често бе титуляр за Вердер Бремен и е един от най-перспективните родни национали.

Явно обаче престоят му в Германия е съвсем близо до своя край. Това бе директно потвърдено и от Вердер Бремен чрез съобщение от клуба в официалните му канали в социалните мрежи. В него се съобщава за петима, които не взеха участие на последната тренировка.

Потвърдено: Илия Груев си уговаря трансфер извън Вердер

"Пет играчи липсваха на тренировката в сряда (30.08). Шмид отсъства след удар в глезена, Фюлкруг и Стаге се подготвят индивидуално, а Бърк е в преговори с други клубове. И Груев също бе освободен от заниманието поради същата причина" - се казва в съобщението.

Информации от различни чуждестранни източници сочат, че българският национал е в най-напреднали преговори с Лийдс, който през миналата кампания изпадна от Висшата лига и към момента е във второто ниво на футбола в страбата - Чемпиъншип.

За потенциален трансфер на Груев се говори още от старта на месеца, когато престижното германско издание Bild информира, че Вердер е отказал 4 милиона евро за него. Още на следващия ден българинът остана извън групата за мача за Купата на Германия срещу Виктория Кьолн.

Друго водещо издание в страната - "Кикер", пък съобщи, че нидерландският гранд Аякс отново има интерес към българина. Постепенно се появяваха и още спекулации относно това, че бъдещето на халфа е далеч от Вердер.

А защо преди време Вердер отказа 4 милиона за Груев и колко пари иска за него?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички