Оливер Кан обясни леко странно решението на Байерн да уволни Нагелсман


Оливер Кан обясни леко странно решението на Байерн да уволни Нагелсман
Снимка: Getty Images

2824 0

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен - Оливер Кан, обясни изненадващото решение на клуба да уволни треньора Юлиан Нагелсман. Младият наставник загуби поста си, въпреки че отборът изостава само с точка от върха в Бундеслигата и продължава участието си в Шампионска лига.

"Последните няколко дни бяха трудни за всички ни. Бяха нелеки дни. Очаквам да имам една или две нощи, в които да не мога да спя добе. Това е част от процеса по уволнението на треньора. Юлиан е страхотен, много, много добър треньор. Винаги сме се разбирали добре на лично ниво и също сме работили добре заедно", започна бившият вратар, цитиран от 90min.de.

"Имахме задължението да гарантираме спортен успех на клуба. Зададохме си въпроса: защо в играта на отбора се наблюдават такива колебания? Можехме спокойно да се отнесем към това и да го оставим да продължи, надявайки се, че най-накрая можем да постигнем стабилност. Отборът показа на какво е способен в мача срещу ПСЖ", продължи Кан.

"Юлиан споделя нашето желание да играем успешен и атрактивен футбол. Но сега осъзнахме, че качеството на нашия отбор, въпреки шампионската титла през миналия сезон, се проявява все по-малко. След Мондиал 2022 играем все по-малко успешно и привлекателно", посочи легендата.

"Чувствахме, че целите ни за този и следващия сезон се намират под заплаха. Затова стигнахме до извода, че ще уволним Юлиан. Това беше много добре обмислено решение. Беше процес и определено не беше емоционална реакция", завърши директорът. Странното в тази раздяла е, че Нагелсман е научил за уволнението си от журналиста Фабрицио Романо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички